Най - вълнуващия въпрос зимно време.
4799inpl64 - специалист
съб фев 01, 2020 2:20 pmmorfei1 написа:
Оставаш го да работи на нощна, а колко време нагревателна ще работи е друг въпрос.
Анджьк,няма значение дали е включен 8часа или не е.Обикновено го топли за час ,час и нещо.
morfei1 - специалист
Значение има, защото като ти го стопли за час, за останалите 7 часа ще има и загуби, които бойлера ще покрие на нощна тарифс, която е с около 40% по-евтина спрямо дневната. Това само за поддържане, ако включим къпане, миене и .т.н.т разликите стават още по-големи, стига на човек да му е удобно да си ползва и да се съобразява така с бойлера си който струва 200лв. и с удоволствие ще го изхвърля след 5години, когато прокапе или изгори нагревателя, както направих предната пролет.

На мен не ми е удобно да го ползвам така и го ползвам 24/7, когато ми е кеф, не съм засичал с точност, но не вярвам да харчи повече от 20-30лв., което ще рече, че с всичките врътки едва ли ще спестя повече от 10лв. на месец.
storming - специалист
Благодаря на всички за мненията.

Има ли тема за идеи за автоматизации/времево програмиране на устройства с цел удобство и финансова ефективност? Съжалявам, но не мога да открия през телефона, а нямам друг достъп.
getzov - напреднал
съб фев 01, 2020 10:38 pmstorming написа:
Благодаря на всички за мненията.

Има ли тема за идеи за автоматизации/времево програмиране на устройства с цел удобство и финансова ефективност? Съжалявам, но не мога да открия през телефона, а нямам друг достъп.
Аз ползвам това и съм много доволен, освен таймер с време за включване/изключване, има възможност да го правиш и през телефона.

https://www.aliexpress.com/item/3286769 ... b201603_53
4799inpl64 - специалист
При мен са три бойлера.Основния е постоянно включен.Както morfei1 пише,не е голям харч.Ако е само на ток,по добре да е постоянно включен.
storming - специалист
Като не му върви на бойлери на човек, не му върви.

Днес, в къщата на баба ми протекъл бойлера. Като отидох, махнах капачето от долу и видях че тече от изпод този болт - снимка

С притягане има ли начин да се закрепи положението?
Има ли смисъл да се празни бойлера и да се махнат гайките и да се сложи някакво уплътнение там?
Изобщо някакви идеи за справяне със ситуацията ще са полезни.
Варианта купи нов е ясен.
Andri01 - майстор
Това е заземителния болт на капака с нагревателите. Най-вероятно от заварката. Продават само такива капачета. Смени също уплътнението и естествено-почистване вътре и преглед на всичко.
iliya_i - майстор
Това е гайката на анода.
Изображение
Изображение
Има си уплътнение, но няма да можеш да го смениш без отваряне (не можеш да стегнеш, без да държиш анода).
А като отвориш, ще изчистиш и котления камък и ще смениш и анода с нов. Купи си и ново уплътнение за фланеца.
batvenko - специалист
Анодната защита е заминала.... И трябва да се смени.
storming - специалист
Благодаря ви. Ще източа бойлера да не земе да изпусне изведнъж от там и утре ще гледам да намеря въпросния анод, че днес едва ли ще има от къде.
Ще се помъча да направя упражнението без да свалям бойлера, ако мине номера.

Тема "Избор на бойлер?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: