• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Напишете въпрос свързан със санирането.
OLIMP - напреднал
Здравейте:Имам магазин и малка строителна бригада предложеха ми един нов продукт . Пяна за лепене на топлоизолация на фирма ‘’ТКК’’ http://www.tkk.bg/modules/news3/article.php?storyid=248
Някой работил ли с нея ??? Взех малко от нея да я пробвам !!!
javor4o - специалист
най обикновен пистолет за пяна използвах.става идеално.Но церезита му е майката.Тази другата става много твардаи се чупи. :prayer: :prayer: :prayer:
pipbel - майстор
А за лепене на плочата на подов (твърд) фибран дали става ?
Смятате ли че ще може да се нивелира добре ако се използва пяна ?

Замислил съм да залепя така 3см фибран, после на кръст отгоре му още 5 см пак подов фибран и накрая 2 слоя гипсфазер. После следва паркет естествено.
Демек малко видоизменен сух под по Кнауф.
Освен добра ТИ, гоня и ниво 10см преди паркета.
Master_Kenobi - V.I.P.
Защо ти е да "рискуваш" с пяна, като не ти трябва здраво свързване на слоевете? Нивелация с нея няма да може да се направи. Ако нямаш нивелирана замазка отдолу, направи си - циментова. Тъкмо ще икономиса и някой и друг сантиметър от следващите скъпи и ненужно дебели слоеве фибран. А гипсфазера в два слоя защо ти е, изобщо не разбрах, но и не съм голям спец на тия изпълнения, де...
Мисля, че за слепването на слоевете е достатъчно и някое обикновено разливно лепило. Накрая паркета като "запечата" всичко отгоре няма да имаш проблем с якостта на връзката между слоевете изолазия (пълнеж).
pipbel - майстор
Мастер, идеята е да направя там сух под, нямам време да чакам добро съхнене на разни замазки.
ГФ е два слоя по технологията на Кнауф (виж при сухите подове)
Става по стабилно и здраво така.
Керамзит не мога да намеря никъде из Варненско, сухата посипка за нивелиране на Кнауф ( аквапанел) е скъпа, с подов фибран ще ми излезе по-евтино.
С 8 см фибран ще си вляза в нормите, а и ще ми е доста топличко на краката.
За приземен етаж става дума все пак.
Master_Kenobi - V.I.P.
:thumbs: При тия аргументи - съгласен! :)
nellyx - напреднал
използвах пяна на Церезит, никакъв проблем! Само ползвайте ръкавици, че после е голям зор с чистенето на ръцете :)
И с пистолета нямаше грижи, идеално се почисти и е скатан и готов за нова употреба.
Доста време ми спести, а времето е пари!
nihonjin - специалист
Някой купувал ли е пяната на Церезит за лепене на стиропорни плоскости (CT84) в София?
Аз я намерих в два склада около Сточна гара - в единия за 17 лв. в другия за 18 лв. флакона. Струва ми се много скъпо.
Някой срещал ли е по-ниска цена и къде?

Видях в интернет че и Теразид имат подобна пяна. Някой виждал ли я е в София и на какви цени?

Лека работа на всички!
sspoko - специалист
Преди две седмици ползвах церазит стана добре наистина пистолета взех за 20лева от една железария нямам проблем вече 6 бутилки изпразних четири с лепило и две с монтажна пяна. церазит ст-84 в троян го намерих на 15лв.
nihonjin - специалист
sspoko благодаря за информацията! Значи за по малко от 15 лв. едва ли ще се намери.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Лепене на изолация с пяна - мнения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: