• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Tarkalan - специалист
нед фев 09, 2020 7:25 pmzz_stefanov написа:
А това ДТЗ да не за 300mA. Провери го.
Другото е да е прекъснат/несвързан някъде шарения проводник.
30mA са ДТЗ. Пробвах с 3 различни. Защитният си е в ред до шината, после има мост до Нулевата шина и от моста има заземяване до шината за изравняване на потенциалите, която е на 5метра от таблото, на стената и на нея за свързани още тръбите на парното и водопровода.
Tarkalan - специалист
нед фев 09, 2020 7:38 pmmoimoimoi написа:
а между фаза и нула колко волта имаш

а това че ти свети лампата между фаза и земя означава че или дтз-то не работи или това дето му казваш че е земя е нула или.........просто имаш две нули като и двете идват след дтз-то...........което пък обеснява защо не ти изключва дтз-то
Също са 230V. Да. Вероятно е така, но защо, след като съм ги разделил преди ДТЗ...
Това, което мисля аз, е че явно заземяването хич не го бива... Тази шина за изравняване на потенциалите тогава, явно и тя не е ефективна....
zz_stefanov - майстор
нед фев 09, 2020 7:45 pmTarkalan написа:
нед фев 09, 2020 7:38 pmmoimoimoi написа:
а между фаза и нула колко волта имаш

а това че ти свети лампата между фаза и земя означава че или дтз-то не работи или това дето му казваш че е земя е нула или.........просто имаш две нули като и двете идват след дтз-то...........което пък обеснява защо не ти изключва дтз-то
Също са 230V. Да. Вероятно е така, но защо, след като съм ги разделил преди ДТЗ...
Това, което мисля аз, е че явно заземяването хич не го бива... Тази шина за изравняване на потенциалите тогава, явно и тя не е ефективна....
Щом рато разделянето на N и PEN е в таблото ти, качеството на заземяването няма да влияе върху теста ти.
moimoimoi - майстор
откачи жълто-зеления проводник на токовия кръг в таблото и провери на контакта дали пак имаш 230 волта между фаза и земно или с пробна лампа дали всети. ако свети и има 230 волта то в контакта имаш две нули, и това обеснява защо не ти изключва дтз-то
kozl - майстор
нед фев 09, 2020 12:12 pmTarkalan написа:
Здравейте, надявам се да дадете идея защо ДТЗ не изключва.
Ситуацията е следната:
Имам 4 проводна мрежа. Разделих ПЕН на ПЕ и на Н в таблото на къщата преди ДТЗ(40А 0,03мА тип А на Hager). След това имам 3-5 проводна инсталация.
Когато свържа нула и защитен където и да е в къщата, ДТЗ изключва. От тест бутона също изключва нормално.
Когато обаче пусна тест на ДТЗ с уред, включен в контакт, ДТЗ не изключва и уредът изписва: ТОКЪТ НА ИЗКЛЮЧВАНЕ НЕ Е ОК или: ВРЕМЕТО ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ НЕ Е ОК, в зависимост от това какъв тип измерване съм задал.
Уредът тества с ток на утечка до 42мА и време до 50мсек.
Пробвах и с чисто нова ДТЗ от същия модел - има същото поведение.
Идеи...?
Начертай схема на това де си свързвал, щото писаното ми прилича на гатанка.
Tarkalan написа:
Замерих, както ми препоръча колегата по-горе и открих около 40-45V между нула и земя в кръга на осветлението.
A защо измерваш в кръг, който не тестваш с уреда :?
zz_stefanov - майстор
И аз ще ти препоръчам да откачш всичко от тази защита и да провериш кое как е свързано/несвързано.
hidrazin - майстор
Най-добре е питащия да повика собственика на посочените още в началото уреди.
Той би трябвало лесно да се ориентира какво е сътворено и къде е сгрешено.
:partyman:
iliya_i - майстор
нед фев 09, 2020 8:28 pmhidrazin написа:
Ако не е Merinjey93, ivoka73 или някой от другите му превъплащения, че нещо много заплетена стана работата. Отначало ДТЗ изключваще, пък то вече нямало земя :wink:
zz_stefanov - майстор
нед фев 09, 2020 8:35 pmiliya_i написа:
Ако не е Merinjey93, ivoka73 или някой от другите му превъплащения, че нещо много заплетена стана работата. Отначало ДТЗ изключваще, пък то вече нямало земя :wink:
Изведнъж се сетих за една изчезнала персона, Тинки :)
iliya_i - майстор
нед фев 09, 2020 8:38 pmzz_stefanov написа:
нед фев 09, 2020 8:35 pmiliya_i написа:
Изведнъж се сетих за една изчезнала персона, Тинки :)
Не, не е Тинки. Тинки беше по-грамотен.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27

Тема "ДТЗ не изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: