Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
storming - специалист
Здравейте,

мога ли от запознатите тук да получа тяхната преценка относно избора на патрон за блиндирана врата (на апартамент), като се колебая между Abloy Protec и Gerda (говорим за патрон, не за гредите им). Abloy-а ми идва на цена към 300 лв. (говорим за Protec 1, 2ката е още по), докато gerda-та е малко над 100 лв. От към сигурност и двете ги дават супер, хипер, мега сигурните. Запознах се и с иновацията в механизма на Abloy, но не мога да взема решение.
Патрона ще е зад бронировка.
Бюджета не е водещия в случая, просто вътрешно не съм убеден че тези 200 лв. разлика ми носят нещо кой знае какво, но аз и не разбирам толкова.
Ако мен пита човек 300 лв са им много при положение, че е пълно с клипове как им разбиват патроните на уж непробиваемия Abloy.
Какво бихте ме посъветвали?
root666 - специалист
дай да ги видим тия клипове дето отключват Abbloy
kozl - майстор
Какъв да е патрона :?
А бравата и вратата какви са?
Щото ако патрона е много сложен, ще го заобиколят :roll:
Преди години бях на некаква мозъчна промивка за системи Аблой. Та след обяснения и демонстрации за неотключваемия патрон, аз изказах по-горното мнение и безполезността на неотключваемия патрон. Веднага ми обясниха как е в Германия, че ако няма следи от взлом, т.е. патрона е отключен с шперц, то застрахователите не плащат.
А като немам застраховка оти ми е Аблой :?
VLADO66 - майстор
По добре си вземи патрон, на който по малко са се упражявали апашите като този https://eshop.soslocksmith.bg/patron-ma ... s024-30-50 А другото нещо, което няма как да отключат е това https://lesibg.com/product.php?ProductID=611
storming - специалист
Вратата е блиндирана на солид. Сегашния патрон е обикновен размера му май е 31/41. Няма втора ключалка.
Това предложение в последното мнение добро ли е? Наистина не разбирам, но ми се ще да е нещо сигурно.

Другото което си мисля е да сменя патрона с нещо до 100 лв примерно и да сложа втора ключалка тип греда на герда (те са по около 300 лв), но ще трябва да се дупче вратата. Не знам.

Тема "Мнение за патрон за брава" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: