• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет фев 07, 2020 1:36 pmsokolov.91 написа:
пет фев 07, 2020 1:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
Вчера мислех да питам какво се случва, че много време мина.
Нашите, от Бош, ли го решиха или оригиналните?
Кога ще се подменя платката?
Нашите от Терагерм. От Бош ги чакахме 15 дена да кажат, за 1 настройка в сервизното дето отговаряла за температурния хистерезис между паленията на горелката. Аз им викам: ,, добре де, ама това при положение, че котела пали в ECO режим, нали? А като не иска да пали тогава какво?“ И след една седмица: ,, Ами явно ще сменяме платка." :lol:
Значи нашите от Бош. Тератерм са дистрибутор и вероятно отнасят рекламациите към Бош БГ.
...освен ако наистина са ТераГерм- шегичка.
Друго е да си Еко. И моя си го настроих, макар още да изразходвам твърдите запаси.
Тествах 4 дни, да поддържа 19 градуса, разход 28 кубика, за 55 активно ползвана отопляема площ и още около 30, пасивно отоплявани, чрез топлозагуби през вътрешни стени.
Доволен съм.
Скорошна подмяна, Соколов!
sokolov.91 - майстор
Като заработи с новата платка ще пиша пак.
НИК0013 - помощник
Колеги, някой знае ли за какво служат синята и червената пластмаса?

Прикачен файл

2П.jpg
2П.jpg (75.23 KиБ) Видяна 1644 пъти

Прикачен файл

1П.jpg
1П.jpg (102.16 KиБ) Видяна 1644 пъти
Antonii - майстор
Това най-вероятно държи вентила в затворено положение.
ESPACE - майстор
Това е термостатичен вентил. Развиваш червената капачка и слагаш термоглава. Синята дали се махаше не помня, някакъв шашав стандарт беше.
sokolov.91 - майстор
Идваха днеска момчетата от Тератерм. Сложиха една платка. Тя па се оказа по-старата версия. Тая с оранжевия дисплей и цифри като на Елка. Забравиха да погледнат адапционния номер на старата платка (добре, че аз го знаех, та им го казах). Сложиха я. Копчетата баш не си отговаряха с командите. Изкараха някаква сервизна книжка, в която половината неща от сервизното на платката ги нямаше и аз вежливо им услужих с моята. Започнаха да ми обясняват кое копче ВЕЧЕ какво прави като го натисна. Аз си кимам с глава... НагласихМЕ я криво ляво. НаправихМЕ няколко теста главно водени от мен, за да видим как работи с ЕКО и без ЕКО. Оказа се, че без ЕКО пали на 5 градуса разлика, а с Еко на 8.5. Точно преди гордо да си тръгнат им казах, че аз няма да приема платката и няма да подпиша приемопредавателен протокол, защото тая платка първо е по-старата версия от моята; второ копчетата не си говорят особено с дисплея; и трето аз котела съм го купил с новата версия и си го искам с новата версия. Те се оцъклиха. Звъннаха на шефа им (много разбран човек), после и аз говорих с него. И накрая си ми върнаха моята платка и се разбрахме да ми донесат нова платка като моята. :lol: Та така... Сега пак чакаме... :supz:
Соколе,..............ужасен си.
Съвсем безпристрастно. Хахаааааааа!!!
Толкова са се старали хората, обяснявали са ти, пък ти...
Terra incognita.
Срамота!
На колко месеца ти стена проблема? От колко време е официално регистриран?
sokolov.91 - майстор
ср фев 19, 2020 8:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
Соколе,..............ужасен си.
Съвсем безпристрастно. Хахаааааааа!!!
Толкова са се старали хората, обяснявали са ти, пък ти...
Terra incognita.
Срамота!
На колко месеца ти стена проблема? От колко време е официално регистриран?
Хахаха... Падам от смех. Официално от 8ми Януари.
Иначе в хода на настройката н новата платка ги подпитах по принцип ако проблема е сериозен и спешен толкова ли се бавят платките. Казаха, че по принцип за 1 ден пристигали платките от Румъния. :lol:
ср фев 19, 2020 8:53 pmsokolov.91 написа:
...ако проблема е сериозен и спешен толкова ли се бавят платките. Казаха, че по принцип за 1 ден пристигали платките от Румъния. :lol:
Верно, не е спешен или сериозен, ама събитието е гаранционно, та що не подходят принципно бе, да ги...?!
Дал си им пари, пък тях не ги ли сърби?
Минало е повече от месец. Няма ли някакви срокове, в тая насока? Нищо, че оня разбран, пък котела ти не работи както е проектиран да може.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 51

Тема "Локално парно на газ - от 0 до 100" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: