• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
naster - майстор
Препоръка от човек с баня 2.8м2: сутрин със съпругата и двете дъщери се прескачаме, а имахме и котешки сандък допреди година...
Jacomo - специалист
Имаш място за баня с тоалетна и отделна тоалетна с мивка (може би и душ, ако дръпнеш до вратата на спалнята). Добре го помисли, особено ако се обитава зимата, когато дворът не е вариант :D
Последна промяна от Jacomo на пон фев 17, 2020 2:40 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз правих втора баньо-тоалетна, че сутрин 3ма човека едновременно трябваше да ползват. От друга страна, в тоя форум четох за хора, които се къпят веднъж седмично (което обяснява градския транспорт)
В къща винаги се намира място. Стига да има желание
Баш Майсторо - специалист
Нашата баня и тоалетна са на едно с размер 170 на 220 см. , което е към 4 кв. м. не много голяма но за мен е добре на жената и детето също им харесва, даже според мен можеше е и по тясна баня в полза на по - голям размер на стаята щото се живее в стаята не в клозета. Зависи и как ще се разположи санитарията вътре като функционалност и въпрос на индивидуален вкус. Споделям това защото поне двама до сега си спомням приятели са казвали с учудване, че даже е голяма, но за всеки е различно, някои хора имат по 2 и 3 бани и по 10 кв. м. някои от тях, но могат да си го позволят. Най - важното е да сме здрави и щастливи и с малки удобства е добре.
BLUEPUPIL - майстор
пон фев 17, 2020 11:55 pmБаш Майсторо написа:
даже според мен можеше е и по тясна баня в полза на по - голям размер на стаята щото се живее в стаята не в клозета.
Прав си, ама не съвсем.
Тричленно (четричленно) семейство, сутрешен час пик, ако-пикчо плюс душ. Ако децата са тинейджъри и са момичета, положението при една тоалетна и баня (душ кабина) граничи с катастрофа.
naster - майстор
пон фев 17, 2020 11:55 pmБаш Майсторо написа:
...на жената и детето също им харесва...
Тя може да си е хубава баня, обаче за четиричленно семейство, заради две якета на закачалка...
Sandman - специалист
Благодаря за мненията и съветите!

Решено е, остава си баня с тоалетна.
Реално душа ще е отделен с параван и тоалетната пак може да се ползва, у нас не сме от срамежливите, наши сме си :-D

С годините сме си изградили графика, така да се каже, децата се извървяват през душа следобедно, ние по-късно и така. И без това с 80л бойлер си е тегаво, имайки предвид, че жените се парят направо, ние със сина сме прецакани :-D За вкъщи ще сложим може би 300л, имам мерак и за соларни колектори...

Днес почнах да кроя профилите за преградната стена, тия дни или в неделя ще я скалъпя.

Прикачен файл

IMG_20200217_170646_935.jpg
Sandman - специалист
Стената е почти готова :)
С едно приятелче се заиграхме днес няколко часа.
Долу в пода профила е с пирондюбели, горе с винтове 6*120 отново.
Вертикалните профили само с перфоклещите ги захванахме.
5сантиметра профили Кнауф супер магнум плюс.
Водоустойчив ГК 2*1.20, 12.5мм дебел.
Каменна вата.
Отстрани на вратата в профилите сложихме 4*3 дървени летви.
Днес само първия пласт картон, другата седмица и втория :)

Прикачен файл

IMG_20200223_190350_753.jpg

Прикачен файл

IMG_20200223_190347_957.jpg

Прикачен файл

IMG_20200223_190345_209.jpg
Sandman - специалист
Довършихме стената днес с едно приятелче :)
Вече е двоен картона, стана доооста здраво.
Отвътре между двата картона сложихме и паропреграда, може и да е излишна малко, но да има. Като дойде ред шпакловка по фугите, хидроизолация (за Мапеи само хубави работи съм чувал) и отгоре плочки. Вярвам няма да мине влага :-D
Почнахме и тавана.

Прикачен файл

IMG_20200301_214622_097.jpg

Прикачен файл

IMG_20200301_214619_086.jpg

Прикачен файл

IMG_20200301_214617_081.jpg

Прикачен файл

IMG_20200301_214614_139.jpg
Баш Майсторо - специалист
нед мар 01, 2020 9:51 pmSandman написа:
Отвътре между двата картона сложихме и паропреграда, може и да е излишна малко, но да има. Като дойде ред шпакловка по фугите, хидроизолация (за Мапеи само хубави работи съм чувал) и отгоре плочки. Вярвам няма да мине влага :-D
Почнахме и тавана.
То само плочки като сложиш и хубаво фугиране, а в ъглите вътрешните и силикон с цвета на фугата как ще мине през тях влага , ама да има дето се казва сега са модерни тия работи и аз ги харесвам. Тавана с картон ли ще правиш или с хънтър, аз се мислих но си избрах картона зелен и шпакловка цементова щото е баня и щях мазилка да слагам фасадна, ама с фасаген го боядисах , но за сега държи , все пак проветрявам от прозореца, а има и вентилатор. Това са неща които трябва да споделяме да знаят хората какво върши работа и колко време преди да почне да прави проблеми примерно, поне други да не се набутват или ако е успешно да знаят, както и ние да си правим изводи. Успех с ремонта !
:partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 23

Тема "Мечтаният дом (стара селска къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: