• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 19
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Баш Майсторо - специалист
Инсталацията е чисто нова на всякъде, то нямаше никаква де :-D . Има няколко броя дефекнотокови защити на повечето кръгове. Изкарах голям късмет, че комшията ми се занимава с Ел. инсталации професионално и след работа идваше да ме види как върви ремонта, та по негови насоки аз си окабелих и вързах кутиите след като ми показа как става. После вече той ми върза таблото, както си трябва с защити и предпазители, 18 ка табло го напълнихме само за горния етаж, захранено от едната монофазна партида. Той ми предложи на долния етаж да захраня с другата монофазна партида и трифазната ще остане в гаража, като от нея мога да ползвам и за двора някой контакт и осветление примерно.
Понеже къщата няма тераса, пък за мен това е грехота реших да избия пистолет на зад към двора и в бъдеще да си направя една хубава тераса.
Прикачен файл:
rsz_dsc_0029.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0030 (1).jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0121.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0123.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0124.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0052.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0062.jpg
]
Прикачен файл:
rsz_dsc_0054.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0056.jpg

Прикачен файл

rsz_1dsc_0059.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0101.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0071.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0085.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0102.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0119.jpg
Снимките ми са малко хаотични като работата :-D , но имах инцидент с телефона и ползвах временно друг, ама голям майтап стана с тоя телефон. Една вечер като си тръгвах пък и детето беше с мене на къщата аз докато работя тя гледа детски на телефона щото нямаше кой да я гледа след градината, та тъкмо да се качваме на колата и се сетих че не съм разтоварил едни работи, отключих да влезе детето и в бързината съм оставил телефона на покрива на колата, после се качих и газ да забираме жената от 2 ра смяна и да се прибираме. По едно време в къщи гледам няма ми телефона , жената звънна не се чува, а дава свободно, викам си паднал е в колата от джоба често става. Слезнах до колата търсих го не се види в тъмното и пак се върнах да взема нейния да звъня и ми мина през акъла че може да съм го забравил на тавана и е паднал от колата по пътя. Помислих че ако е паднал ще е близо до къщата щото има едно надолно и гадни дупки викам там ще е пък и е късно не минават много хора, пък телефона е много здрав и едва ли е счупен. Слезнах до колата и като звъннах ми дигнаха и викам бе загубил съм си телефона, а едни момчета го намерили и ми казаха къде са. Оказа се че съм преминал повече от половината град и е паднал на едно кръстовище доста натоварено, а там и наистина като минах силно тръсна колата, явно понеже има гумирано покритие е стоял като залепен иначе одавна да се беше лъзнал от тавана и ако ни бяха на ред пътищата нямаше и да падне. Само че доста коли бяха минавали през него и станал на гъз и децата дето го намериха на могат да вдигнат иначе звънял видели го на улицата да свети първия път като съм завънил. Но хитри и добри деца сложили моята карта в техен телефон и така се свързахме дадаха ми телефона и викат нищо не става от него, благодарих им много и им казах че картата ми е по важна искам да им дам 10 лв. да се почерпят, а те не искат, викам не ще вземете ама съм нямал десет, дадох им 20 лв. да пият по една ракия толкова имах в мене. После поръчах дисплей от китай за към 40 лв, след месец дойде, смених го и телефона още си го ползвам, като събера пари за нов ще го дам на детето. Ей пак голям роман написах.
За стените реших да не правя ГК на конструкция и вата от вътре, а в бъдеще да направя само хубава външна изолация. Стените на кухнята измазах плътно, а другите понеже много разтвор отива и време се губи ги замазах без да ги изправям с майки да се споят тухлите и налепих картон с лепило плътно до колкото позволяваха дуварите. То да бяха нови прави тухли да ги измажа ама времето ме притискаше, че хем плащах наем, а и заем вече трябваше да се плаща след покупката.
Прикачен файл:
rsz_dsc_0075.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0074.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0110.jpg

Прикачен файл

rsz_dsc_0098.jpg

Прикачен файл

rsz_dsc_0111.jpg
Яко мизерия и боклуци, вече не искам да си спомням за тези снимки.
Прикачен файл:
rsz_dsc_0109.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0126.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0127.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0135.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0141.jpg
Мислих да направя външните стени да са готови за шпакловка, после да реша какво ще правя с пода и да останат вътрешните стени и таваните. Забравих да спомена че доста се чудих да отливам ли плоча или не и реших да не отливам, прецених че гредите са добре и по на там с малко обработка и за всеки случай някоя метална греда ще е добре. Дали не съм сгрешил времето ще покаже. Та голям кор ядох с пода, още в началото си мислех да го настеля с 4-5 см. фибран, от горе с видии през него в дюшемето я ОСБ или Гипсфазер и да слагам паркета, да ама като пуснах нивелация ми даде в диагонал 7 см. денивелация пък на око се виждаше право. Почнах да се чудя как да го правя та да е под нивелация, ако ще е сух под дето му казват, то не е 2-3 санта да го лъжеме а са 7 см. Викам ся да лепя фибрана ли да се поизправи - няма да е, някви летви ли не знам и реших, най лесно става със замазка, но пък става тежко и не бива, едно време имаше перлит, ама аз не го харесвам и разбрах, че има полистирол на гранули и може да забъркам такъв лек бетон за замазка. То хубаво, ама не знам рецептата как се прави и чета по интернета имало фирма дето го прави и викам ще купувам суха смес аз да си го бъркам ама май нещо не правели в момента. В един руски сайт намерих рецепта за различните класове полистирол бетон и викам ще пробвам да видим кво ще стане. Ама трябваше и със стиропор на гранули да се снабдя от някъде и по интернета на две места обяви от Кърджали и Русе май, та взех от Кърджали. Та това сам да си го бъркаш и разстилаш си беше чисто изнасилване. :-D :проба:
Да и аз ползвах тази рецепта и пропорции, но бърках с дрелката в голям леген 90 л. или повече, че нямам бетонобъркачка и много се скапва кръста, а моя си е прецакан от преди много време. Но преди това реших там където върви по дебело да усиля гредореда нищо че е леко. И да разширя/удължа малко коридора и да изместя една врата. И вече имах компания на обекта.
Прикачен файл:
rsz_dsc_0003.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0005.jpg
Прикачен файл:
rsz_dsc_0034.jpg
Гредите нямат дървояд и проядено да сцепено имат, много ме радват такива стари сухи и здрави. Това подпиране смятам в бъдеще да се подмени по друг начин и да отпадне дървената колона в помещението, но като му настъпи момента.
Прикачен файл:
rsz_img_20190504_151310.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190504_151413.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190504_161747.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190504_161753.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20190505_124843.jpg
  • 1
  • 5