Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara - специалист
Какъв ще да е този "подобрен вид" шнек? Моя скъса оста на редуктора и ми го смениха с цял мотор с редуктор, което води до въпроса, ако моя шнек е бил от "подобрения" защо се е скъсал, или ако е бил от стария защо са ми го сменили пак със стар? А сега де?!?
brassSob - специалист
чет фев 13, 2020 8:49 pmpi6ligara написа:
Какъв ще да е този "подобрен вид" шнек? Моя скъса оста на редуктора и ми го смениха с цял мотор с редуктор, което води до въпроса, ако моя шнек е бил от "подобрения" защо се е скъсал, или ако е бил от стария защо са ми го сменили пак със стар? А сега де?!?
Повечето инсталатори имат резервен комплект. Може да му е отпреди това.
Slavi77 - помощник
Здравейте ! От около 5 дни сме собственици на Грейко бижу 25 kw , апартамента който затопляме е 100кв.м, чистата площ е около 80кв м.и е на калкан между две сгради. В една от спалните термоглавата на радиатора седи на едно,защото в момента стаята не се използва, има и бойлер 150л подпомаган от солар, градусите през деня варират около 21-22 ,а през нощта около 19 (не обичаме да ни е много топло) Печката през тези дни не се е изгасяла, освен за почистване , днес погледнах че разхода на ден е 30кг. По-късно ще снимам и настройките, камината е долу в сервизното помещение.От прочетеното по-горе във форума забелязох че е коментирано че е добре ,режим P2 и режим P3 да останат със заводските,ако има промени , то те да са евентуално на режим P1 и поддръжката. При разглеждане на настройките забелязох че подаването на всички режими е намалено почти на половина , единствено на режим поддръжка е оставен на 2.4. Смятате ли че този разход е прекалено голям и че ще се наложи отново да се вика специалиста за да се промени нещо по настройките. Жилището все още не е санирано , но имаме изолация в пода и тавана, също така 6 камерна дограма с троен стъклопакет. Възможно ли е този разход да се дължи на това че не е санирана или се дължи на настройки. Все пак нямаме студена зима , става въпрос за Бургаска област , но не ми се мисли какво ще стане при едни -10 градуса.
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де, защо 25кВт камина избрахте, като и 16кВт е голяма, при положение, че има 10кВт модел, който е предостатъчен? При мен като дойде такъв клиент или го убеждавам да си вземе правилния модел, или се изпращаме по живо, по здраво, за да няма след 5 дни питане по форумите. Моят коментар по случая бе толкова, нека се изкажат и други.
Slavi77 - помощник
ср фев 19, 2020 2:38 pmLazarGanev написа:
Добре де, защо 25кВт камина избрахте, като и 16кВт е голяма, при положение, че има 10кВт модел, който е предостатъчен? При мен като дойде такъв клиент или го убеждавам да си вземе правилния модел, или се изпращаме по живо, по здраво, за да няма след 5 дни питане по форумите. Моят коментар по случая бе толкова, нека се изкажат и други.
Техникът който прави цялата система ни посъветва за 25kw. Имаме 50 ребра helios H600, 6 в коридира H800 лира в банята и 150л бойлер. След като камината не е на етажа , губи няколко кв.Каза ни че нямало да се отрази на разхода след като имаме термо глави на всякъде и ще работи на по-ниска мощност.
speka_rs - майстор
На някой такъв мастор направо да искаш да му обесниш какво е мъжката любоффф
Timoti - специалист
Тези 30кг.разход на пелети за 24 часа на дисплея ли ги гледаш или сипваш 2 чувала в бункера?,защото ако е първото просто може да не е калибриран шнека .Поздрави!!!
Slavi77 - помощник
ср фев 19, 2020 5:31 pmTimoti написа:
Тези 30кг.разход на пелети за 24 часа на дисплея ли ги гледаш или сипваш 2 чувала в бункера?,защото ако е първото просто може да не е калибриран шнека .Поздрави!!!
На дисплея показва толкова! Ще го извикам отново за да го калибрира шнека , ако не го е направил...
шоп - майстор
ср фев 19, 2020 1:20 pmSlavi77 написа:
От около 5 дни сме собственици на Грейко бижу 25 kw , апартамента който затопляме е 100кв.м,
Това болдваното ако е вярно разхода даже може да малък.

Какво значи затопляме? Преди тези 5 дни с какво е топлено и каква е била температурата в имота?

И накрая, за 5 дни 10 чувалчета пелети ли сипахте в бункера?!?!
Slavi77 - помощник
ср фев 19, 2020 5:58 pmшоп написа:
ср фев 19, 2020 1:20 pmSlavi77 написа:
От около 5 дни сме собственици на Грейко бижу 25 kw , апартамента който затопляме е 100кв.м,
Това болдваното ако е вярно разхода даже може да малък.

Какво значи затопляме? Преди тези 5 дни с какво е топлено и каква е била температурата в имота?

И накрая, за 5 дни 10 чувалчета пелети ли сипахте в бункера?!?!
Преди това се топлихме с климатици, но сградата е нова , живеем в нея вече година.След месец ще сънираме , разхода предполагам ще падне.Имаме познати с най-различни камини , но никой не е с грейко,на всички разхода е до чувал и половина и то на жилища по 120кв.м , дори имаме съсед който изкарва зимата със 8 тона , на близо 300кв.м Стори ми се множко тези 30кг. на това не толкова студено време.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: