Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Така, както чета, мисля че е точно както предполага brassSob.
Горивна камерка 14/11, за 16 киловатова камина.
Морфин правилно подчерта добрият минимален разход.
Натам- топлоизолация, сТаен термостат и работа по график.
filmatoplo - майстор
Не съм мерил кошничките на модел Бижу 25 и 16 ,може и да има разлика в размера ,разлика виждам в топлообменника -при 25 е с две тръби повече от 16.При поръчка никой не ме е питал с кой размер кошница да бъде -това ми изглежда не сериозно като знам колко тънкопринципни са в завода :wink: .Кеф -1 месец без коментари тук-починах си :supz: .
Масовият потребител, обикновено е необразован, по темата, та добрият инсталатор (търговец, консултант) би трябвало да може да предложи адекватно, на нуждите, изделие. За посредствения е ясна работата.
От Грейко, нямат отношение по въпроса.
filmatoplo - майстор
:wink: Прав си ,за това четем как някой монтират на 70-80 квадрата площ 25 киловатови камини :wink:
Slavi77 - помощник
Хора до одеве спорих с баш майстора за камината, продължава да твърди че нямало било значение колко kw. ще е ,не било възможно да гори повече,ме и се било заявявало как да работи без значение киловатите и че хората били пишели какви ли не глупости по форумите. Усещам че ще има смяна на “ майстора”...
пет фев 21, 2020 9:22 pmSlavi77 написа:
Хора до одеве спорих с баш майстора за камината, продължава да твърди че нямало било значение колко kw. ще е ,не било възможно да гори повече,ме и се било заявявало как да работи без значение киловатите и че хората били пишели какви ли не глупости по форумите. Усещам че ще има смяна на “ майстора”...
Нали Принца не ходи до бакалията с Маybach?! Не, че не може, де.
Не сменяй колата!
Slavi77 - помощник
Някой желаещ да затворим устата на господин всезнайко да ми изпрати тел. на лични,та при следващият дебат да станем трима...
LazarGanev - "Велик майстор"
С думи срещу неговите думи трудно ще му запушиш устата. Но ако поръчаш един ОВК проект с подпис и печат от правоспособен проектант и там черно на бяло е записано, че нуждите от топлина на това жилище са примерно 6-7-8кВт (убеден съм, че няма да е повече), а той ти монтира не 10, не 16, а 25кВт камина, тогава вече можеш да му търсиш сметка по всякакъв начин. Нека и той покаже неговите сметки и основания за такова предложение. Един такъв проект не би трябвало да струва повече от 1 тон пелети. Смятам, че нормално сумата да я поеме този, който е по-далеч от истината. Аз имам монтирана камина 10кВт на къща 120м2, където си върши работата перфектно през последните 7-8 години и клиентът е доволен.
starsel - специалист
аз топля 60кв с грейко 16кв камината работи основно на p1 или поддържане от моя инсталатор знам че не било хубаво да работи в режим поддържане дълго,бих искал някой да обясни защо не е добре това и да уточня когато закупих камината преди 2г нямаше по малка.На всички отзовали се благодаря предварително.
filmatoplo - майстор
Ако умееш да работиш с флекса ,и си намериш 2 парченца неръждавейка -може да стесниш от двете страни кошничката с по 1,5 см ,така пелетите макар и малко ще се концетрират и ще горят по стабилно ,абе ще имаш кошница на 10ка.Ще калиброваш шнека , ще си регулираш степените примерно 10-8-6-4 клв и си готов .Отделно ,както аз- я карам и през таймер .Разход до сега -имам още 5 торби от първия 1 тон който е от 66 торби.Имам и втори тон -който ще почна след тях ,друг модел пелети,ще видим колко ще изгоря за сезона ,миналата година завърших с 1700 кг .

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: