Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср фев 26, 2020 7:51 amfilmatoplo написа:
Благодаря,приемам го ,че се справя.
Вчера го качвах де, що не гледаш?!
https://photos.app.goo.gl/Pa81RjKaXfm36XYf7
Още в началото се вижда модела на устройството. При старт на запалване, пищи, свети символ "претоварвана" за 4 секунди, на шестата гасне червения диод, а след десетата и оранжевия.
В зависимост от напрежението, мерил съм консумация от 930 до 1025 вата, в началото. Новата 300 ватова запалка. Това е консумация на запалка и вентилатор на 42%, който добавя още около 45 вата.
Устройството работи и като фотоволтаичен контролер. Зарежда акумулаторите от мрежа и от панели.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср фев 26, 2020 11:48 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) Сега се зареди ,вчера го гледах само като снимка -кутийката на която пише 25 ,абе викам дее Кемота :) .
frizera - напреднал
Явно съм пропуснал, но, може ли малко по-подробно за UPS-а? :?
Благодаря!
[/quote]

Извинявам се за закъснелия отговор. UPS-a е Кемот 500. Когато пали горелката за първи път с новата запалка умишлено изключих мрежовото захранване (220v). Исках да видя дали това животно ще издържи на товара. Е, справи се без грешка! Този опит ми показа, че 95Ah гелов акумулатор вече е за смяна, защото според показанията се разреди почти на половина. След което UPS-а го дозарежда около 30 мин. Разбира се, акумулатора не е купуван заради отоплението, а е от автомобил, който преди три години не можеше да запали след 4-5 дневен престой.... Кемот 500 регистрира повишен /превишен товар по време на запалването, дори и да не липсва мрежовото (220v) захранване. Но е само за няколко секунди. Моята система работи в режим "таймер" и пали по 3 пъти на денонощие. За сега всичко е наред. Един от положителните резултати е, че няма облак дим непосредствено след запалването в котелното и корпуса на котела над вратата с горелката вече не е опушен. Винаги пали под една минута. Пелетите, които гори са дървесни.
filmatoplo - майстор
Това по доброто и бързо палене го отдаваш на новата запалка така ли ,щото имаш база за сравнение ,ако не си пипал нищо друго .
jangeloff - специалист
ср фев 26, 2020 11:30 pmfrizera написа:
... Извинявам се за закъснелия отговор ...
Здравейте,
Няма проблем, Трифонов вече ме светна, при него - KEMOT PROsolar-700, не котелно а Байконур ... :-D
Новата запалка е 300 вата, излишната тръбичката върна ли я? Но с тия куриери ...
frizera - напреднал
чет фев 27, 2020 7:47 amfilmatoplo написа:
Това по доброто и бързо палене го отдаваш на новата запалка така ли ,щото имаш база за сравнение ,ако не си пипал нищо друго .
Да, на нея го отдавам защото нищо по настройките не е пипано. Старата определено е от 120 ватовата серия. С нея Кемот-а си бъркаше в контакта, но сега вдига тревога....
frizera - напреднал
Здравейте,
Няма проблем, Трифонов вече ме светна, при него - KEMOT PROsolar-700, не котелно а Байконур ... :-D
Новата запалка е 300 вата, излишната тръбичката върна ли я? Но с тия куриери ...
[/quote]

Не съм се занимавал с връщане. Обмислям да си направя ключ за кръгла гайка от нея. И без друго има четири отвота в единия край така че човек може спокойно да пъхне една отверка и да си развииииива и завиииива..... :lol: :lol:
Evgeniy - майстор
пет фев 21, 2020 9:12 pmfrizera написа:
Такаааааа.... Отказах се от кварцовия нагревател и поръчах PSx 2
А защо се отказа от кварцовата?
filmatoplo - майстор
:? Кварцовия май няма подходящ цокъл да влезе в тръбичката.
brassSob - специалист
Кварца е прехвалена работа. Само празни приказки. Толкоз смотано е направен, че работната част се отчупва от главата. В мой интерес е да ги хваля, но не сме седнали да се лъжем. А пък този с резбата..който го монтира на FERROLI нямам думи. Това почна да грее назад и щеше да разтопи горелката. А там на платката има реле което много рядко дефектира и запалката грее постоянно. Тогава не ми се мисли какво ще стане. Но това е друга тема. Лично мое наблюдение керамичните са най-добрия избор в момента.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: