пет фев 28, 2020 8:50 amstorming написа: В апартамент който ремонтирам и ходя само събота и неделя, да работя през деня (вечер не седя там) нормално ли е да ми отчетат 156 квтч дневна и 26 квтч нощно потребление за месец? Нощното предния месец беше 36 квтч??Ако имаш съмнения, а от написаното явно е така първото нещо което воже да направиш сам е да изключиш главния АП в апартаментвото табло и да провериш електромера дали отчита потребление. Ако сградата е нова при мен се е случвало да има разменени захранващи кабели към електромерите. Пък ако крадлив комшия се е присъединил към твоите кабели викай ЧЕЗ. Особено ако констатираш консумация при изключен главен АП в апартаментното табло.
Да, пускал съм 3 пъти климатик за по 3-4;часа докато работя и 3 пъти бойлер 1,8 квт точно за по 1,5 часа (с таймер на нощна), но това потребление не ми изглежда нормално. Дори нямам хладилник който да консумира постоянно. Единствено фурната ми има малък дисплей който свети, тя си е вързана.
Чудя се да викам ли ЧЕЗ на проверка, могат ли да хванат какво се случва? Не знам как да действам.
А консумация може да се появи при навлажняване на мазилката и опроводяване на заложените кабели в мазилката.
А най-показателно е да ползваш контролен електромер вътре при твоето табло. И ако има разлики се прекарват нови захранващи проводници от ГРТ или да търсиш къде е връзката и да я отстраняваш.
Всичко това при условие, че ти не си в грешка и да си забравил нещо включено. На мен ми се случва