Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
Ами най простото нещо, което можеш да направиш е да и дръпнеш щепсела докато работи нормално. Когато напълно изстине го включи отново. Би трябвало да си запомни режима и да се запали, защото е била включена, когато е "спрял тока". Ако това стане, всеки интернет управляем контакт ще ти свърши работа. Например някой от ТЕЗИ

Ако не се получи така, с параметър А07 може AUX входа да бъде конфигуриран за пускане и спиране на камината с A07=2. Тогава всяко инетрнет реле ще свърши работа, или пък BBOIL.
valeridechev - специалист
пет фев 28, 2020 1:05 pmEvgeniy написа:
Ами най простото нещо, което можеш да направиш е да и дръпнеш щепсела докато работи нормално. Когато напълно изстине го включи отново. Би трябвало да си запомни режима и да се запали, защото е била включена, когато е "спрял тока". Ако това стане, всеки интернет управляем контакт ще ти свърши работа. Например някой от ТЕЗИ

Ако не се получи така, с параметър А07 може AUX входа да бъде конфигуриран за пускане и спиране на камината с A07=2. Тогава всяко инетрнет реле ще свърши работа, или пък BBOIL.
Благодаря Evgeniy .
Ще пробвам съвета ти, за "срелия ток".
Ако не се получи ще пиша да кажеш как "с параметър А07 може AUX входа да бъде конфигуриран за пускане и спиране на камината с A07=2. Тогава всяко инетрнет реле ще свърши работа, или пък BBOIL." да стане по-подробно.
Благодаря, още веднъж.
filmatoplo - майстор
Чрез спиране на захранването не трябва да се прави ,другия вариант ползвай.
пет фев 28, 2020 2:00 pmfilmatoplo написа:
Чрез спиране на захранването не трябва да се прави ,другия вариант ползвай.
Аха... ОК... хубаво, че ме предупреди.
:cool:
filmatoplo - майстор
В смисъл такъв ,че камината не е добре както гори -да се загася чрез изключване от захранването,защото камината не си преминава през нормалната процедура гасене и продухване .
пет фев 28, 2020 2:00 pmfilmatoplo написа:
другия вариант ползвай.
Сега ако обясниш за "другия вариант" сиреч - "с параметър А07 може AUX входа да бъде конфигуриран за пускане и спиране на камината с A07=2"
Светни ме малко по-подробно. Ако ти се пише, де. Ако не ти се пише, прати линк към инструкции в YouTube или сайт с съвет за конкретния казус или нещо там откъдето да мога да прочета и схвана, как да го направя.
Ако живееш наблизо или в Стара Загора, няма какво да си пишем. Направо ела да свършиши работата.
:supz:
torbalan - Дървен философ
чет фев 27, 2020 5:03 pmEvgeniy написа:
...
Като начало можеш да пробваш да се вържеш по RS232 с компютър към контролера с терминал и да видиш дали ще реагира директно на командите:

• Start
• Stop
• Status

Ако е така, може да ползваш всякакво IOT (ардуино, ESP8266...) за да го командваш.
valeridechev с това можеш ли да се справиш?
пет фев 28, 2020 2:17 pmtorbalan написа:
чет фев 27, 2020 5:03 pmEvgeniy написа:
...
Като начало можеш да пробваш да се вържеш по RS232 с компютър към контролера с терминал и да видиш дали ще реагира директно на командите:

• Start
• Stop
• Status

Ако е така, може да ползваш всякакво IOT (ардуино, ESP8266...) за да го командваш.
valeridechev с това можеш ли да се справиш?
С една дума - НЕ.

Не съм се ровил в софтуера на контролера и ще ми е нужно доста време да чета и да се ограмотявам тепърва за кодовете, структората на менютата и тем подобни подробности..
Занимавам се с други неща и това тук не ми е силата. Чисто теоретично съм наясно, но....
torbalan - Дървен философ
Е, тогава някой трябва да дойде при теб или да знае точно как да се направи. Успех!
пет фев 28, 2020 2:28 pmtorbalan написа:
Е, тогава някой трябва да дойде при теб или да знае точно как да се направи. Успех!
Благодаря.
Дано "Някой" прочете и се отзове!

Тема "wifi модем за пелетна камина BURNit PM Comfort plus 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: