Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
вт фев 25, 2020 5:59 pmn_a написа:
Някой в Русе да може да ме уреди с резници лавандула и лешник издънки?
лешник мога ама не съм от Русчук
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср фев 26, 2020 6:50 pmkr1100 написа:
... мога ама не ....
:roll:
kr1100 - майстор
днес набучени 3 круши , ама заваля и стана кал. Остана ми 1/2 праскова за рязане , ама ... То и трябва да се пръсне , но го дават все духовито :?
kistbam - специалист
Здравейте градинари. Бърз въпрос. По долу съм показал череша, праскова и кайсия (кайсията е с последните 2 снимки).
Как да ги подрежа, за да се оформят короните добре. Също така, всичките овошки ли да подрежа и сега ли се подрязват?
Има ли някакви други процедури, които трябва да се направят сега?
Прикачен файл:
IMG_20200216_125132.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200216_125121.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200216_125101.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200216_125107.jpg
kr1100 - майстор
АЗ май ще излизам в принудителна почивка за поне седмица.Май ми намеква на спукано ребро . :?
Рязох клони на дърт бадем , уж всичко пресметнато. Качен на 3м стълба с разтегателната резачка.Нарочно не подрязвам отдолу за да се свлече и остане да се държи на лико/кора и част от долната страна. Да, ама не точно когато падаше клон около 12 см диаметър духна силен порив на вятъра и долната част на клона бам в дясно ребрата и ме смъкна назад от стълбата. Ако не беше разтегателното чудо можеше да скоча от стълбата , ама на 3,5 м и тежкия двигател отпред - никакво равновесие.
До сакатлъка насях 1 круша, 1 слива и 1 нектарина..
Сега се плескам с 911 и ще правя стегната превръзка уфффф.
Последна промяна от kr1100 на пет фев 28, 2020 9:22 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет фев 28, 2020 7:36 pmkr1100 написа:
...
Сега се плескам с 911 ...
Какво е 911?
Почивка и леко дишане!
Бързо и качествено да се оправиш!
Димитър Димов - специалист
пет фев 28, 2020 8:02 pmn_a написа:
пет фев 28, 2020 7:36 pmkr1100 написа:
...
Сега се плескам с 911 ...
Какво е 911?
Почивка и леко дишане!
Бързо и качествено да се оправиш!
Заповядай,https://www.google.com/search?q=%D0%BA% ... h&sa=X&ved
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет фев 28, 2020 8:26 pmДимитър Димов написа:

Заповядай...
Въх! Много бе! И с какво третираш илядника?
kr1100 - майстор
n_a ...Сега се плескам с 911 ...[/quote написа:
Какво е 911?
Използвам окопник с мравчена киселина. Тубата с мазилото 5.60-5,70 лв. Леко смърди.
Със стегната превръзка е по-добре .По- не боли. Ако оцелеем до утре ще му мислим.
Сега ще ме водят на разходка за :-D храносмилане , ама само с лява ръка повода. Ама може и да не ходим , че хъркаме като заклано прасе :-D Не аз бре - кокеро хърка яко :-D . Гатера е почти на пълни обороти :-D

@"Бързо и качествено да се оправиш!" Ще трябва , че съм замислих още 1 пързаляне на Боро през март . 5 дни не ми стигнаха.Този път оставам сганта на пистата да се плъзга, а аз си отивам на х.Мусала за чайче и чорбичка. там не е за сганта дето само по заравнено от ракреака може да кара.2009си взех беля на главата -повече не.
Няма кой освен кокера , ама той не може .Сам.
А утре съм на походче / 7км /и плаж - походче наколенен на дясно :mrgreen: Разминаха ми се мидичките този път - няма да нося неопрена и такъмите. Лекичко на пясъка препичане. Понеже съм контузен няма и да съм печкар.- има си предимства - ще се излежавам :partyman:
Последна промяна от kr1100 на пет фев 28, 2020 9:38 pm, променено общо 3 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет фев 28, 2020 9:18 pmkr1100 написа:
[....че хъркаме като заклано прасе :-D
Мен секи път ме плашат че прецаквам дробове, че опасност за сърцето... Но, всъщност никога не съм пукала. Яко натъртена и с премазани хрущяли, но костите здрави (чукам на дърво)... Но пък тез дене, покрай мен много, включително и пукната гръдна кост... . Има ли кой да те бинтова? Корсет?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: