Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro81 - напреднал
съб фев 29, 2020 3:08 pmbrassSob написа:
Ами тази горивна камера дето човека се оплаква и е прав и не е негова работа е трябвало инсталатора да го забележи. Но ако му се занимава може сам да си я оправи. При един случай трявва дупката откъм нагревателя да се изпили малко. Друг случай се пили горното рамото когато наддава. Просто се случили 2 или 3 броя на стотици камини.
Моята камина има същия проблем, май ще се окаже, че са повече от 2-3/100
съб фев 29, 2020 9:51 pmMiro81 написа:
съб фев 29, 2020 3:08 pmbrassSob написа:
Ами тази горивна камера дето човека се оплаква и е прав и не е негова работа е трябвало инсталатора да го забележи. Но ако му се занимава може сам да си я оправи. При един случай трявва дупката откъм нагревателя да се изпили малко. Друг случай се пили горното рамото когато наддава. Просто се случили 2 или 3 броя на стотици камини.
Моята камина има същия проблем, май ще се окаже, че са повече от 2-3/100
Мисля, че се вписваш в посочения процент. Докажеш ли, че си четвърти, на всеки сто, пилването ще е за моя сметка.
pi6ligara - специалист
Моята е по същия начин, с тази рязлика че инсталатора при първоначалния пуск специално ме предупреди, че трябва при почистване да си надигам кошницата и да следя дали запалката се подава. Сега разбирам, че щом ме е предупредил, значи това не е единичен случай. Винаги съм си я надигал след почистването и не е имало проблем.
jangeloff - специалист
нед мар 01, 2020 1:09 ampi6ligara написа:
... при почистване да си надигам кошницата и да следя дали запалката се подава ...
Четвърти си с този "дефект" :-D

Момчета, не съм с две леви ръце, неща които изискват заварка, винаги напасвам и точковам преди заварката, с цел да не изметне. В случая, няма измятане, няма кривина, макар и с процеп, горелката работи (и то доста добре, в това топло време), мисля, че претенции няма как да имам.
Но, наличието на фланец, предполага плътна "посадка". Ако кошницата е сложена правилно, (запалката да се показва), и след това е надянат фланеца, точкован и заварен, то мисля, че ще пасва много добре. Това не е единично производство, в случая това няма как да стане, и винаги има някакъв толеранс ...
Ако кошницата не бе от неръждавейка, сигурно щях да я коригирам, Но, пак въпрос, колко биха се подобрили нещата от пасването ?!
Баси, излиза, че ги оправдавам, не, просто мисли в слух...

И да не е толкова мрачно, ще кажа, водната помпа е "умна"(Wilo), 6 светодиода показват метода на включване и скоростта. Четяйки инструкцията към нея, намерих, как да я обезвъздуша, Грейко тук заслужават похвала!
Всъщност, на каква скорост сте си включили помпите?
bmahob - майстор
Що не ги прават от чугунена отливка, ще пасва по-добре. Не збам за грейко но македонското чудо според мен е далич от истината, особено припочистване, има такива гадости че чак да не ти се захваща. Виж моята плескавица също имаше един два дребни косура, но пък е чук вече 4ти сезон Да чукна на пелет :-D
filmatoplo - майстор
Аз не съм наблюдавал нищо нередно по камините ,те са си такива -съвсем като другите камини на пазара в подобен ценови клас ,я боичката обелена тук там ,я не припилена добре,я врата провиснала,я запецва при отваряне .Кошничките винаги са били в ред ,щеше да го забележа и спомена .
jangeloff - специалист
Здравейте,

Днес е баба Марта!
Честито на всички, да сте живи, здрави, весели засмяни, по-малко да се кахърим, повече хубави емоции !!! :rock:

Първите 5 чувала без 1kg.(74), статистиката ги показва 86kg.
Коригирах капацитета на шнека надолу с 0.2, (от 8.2kg/h заводски, на 8.0kg/h), така и не измерих колко е реално. :?
Тук и тук снимки за разхода от тази нощ, Тмах=58, шнека некалибриран, разхода повече от добър. Горелката се справя с малките мощности отлично.
Докато писах, камината премина в подръжка, за около 10 минути след това отново на Р1.
нед мар 01, 2020 5:57 amТрифон П.Трифонов написа:
На 1.
Благодаря Трифоне, по заводски настройки бе на 3, поради шума превключих на 2, значи спокойно минавам на 1.

Edit:
нед мар 01, 2020 9:40 amfilmatoplo написа:
.Кошничките винаги са били в ред ,щеше да го забележа и спомена .
Ще снимам моята кошничка, просто за протокола, пък ще чуя и вашето мнение.
Слънчев ден на всички!!!

Edit_2:
Режим Поддържане
pi6ligara - специалист
Ето така седи кошницата, фактически трябва да я надигна за да се качи върху запалката.
Прикачен файл:
IMG_20200301_174159.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200301_174159.jpg
Но не знам дали това не е някакво конструктивно решение за да не се пече запалката постоянно, защото когато се нагрее кошницата се разширява и пада от запалката. :?

Прикачен файл

IMG_20200301_174746.jpg
filmatoplo - майстор
Според мен кошницата трябва да си лежи плътно и да си опира добре по периферията ,въздуха трябва да преминава само през запалката и през отворчетата на дъното на кошничката .Този процеп на снимката определено ще бърка малко приоритета на въздушните потоци за което са определени .С малко припилване тук-там кошничката ще си легне плътно на местото същевременно и запалката трябва да е в отвора на кошницата .Пробвай да я поставиш да си легне добре ,ако пали и работи така я дръж.
Последна промяна от filmatoplo на нед мар 01, 2020 6:19 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: