Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pi6ligara - специалист
Запалката идва по-високо от дупката на кошницата, която е предназначена за нея и резултата е, че или трябва да надигнеш кошницата, или да направиш дупката по-голяма. Аз винаги надигам кошницата, до сега не съм имал проблеми, не съм и знаел че не е правилно да е така. Сега какво трябва да се направи, да направя дупката по-голяма или да видя дали мога да сваля запалката?
bmahob - майстор
Е добре де нансамата кошница няма ли уплътнение от азбестово въже ? За да уплутнява към леглото?
jangeloff - специалист
нед мар 01, 2020 10:39 pmpi6ligara написа:
... Аз винаги надигам кошницата, до сега не съм имал проблеми,...
Аз също надигам кошницата, на мен не ми харесва разширяване на дупката. Още повече, че е в гаранция.
Мисля си, дали да не замеся малко шамот и да наместя кошничката. Пък шамота, колкото изкара.
Само разбуних духовете с тези мои претенции :?
нед мар 01, 2020 10:59 pmbmahob написа:
... уплътнение от азбестово въже ? За да уплутнява към леглото?
Няма.

Тук са всичките снимки относно Грейко 10 бижу/дизайн.
filmatoplo - майстор
Всеки си е прав за него ,според мен нещата са излезнали малко от матрицата ,трябва да се пипнат и стандартизират ,не може тази кошница да се мандахерца и да има възможност да се слага така и сака . :wink: Кошницата идва извадена от леглото си -и както я мушне инсталатора ,или клиента така ще седи при първо палене ,след това може и жена да е собственика който ще обслужва камината -как биха я поставили правилно а .
Timoti - специалист
два дена не бях следил темата и то станало интересно ...,ще я заничам и аз довечера моята кошничка да видя как е и да драсна ей така за статистиката :-D
пон мар 02, 2020 1:42 pmTimoti написа:
два дена не бях следил темата и то станало интересно ...,ще я заничам и аз довечера моята кошничка да видя как е и да драсна ей така за статистиката :-D

Не си ли я чистил още?
Би трябвало да забележиш, ако нещо не е добре.
Timoti - специалист
пон мар 02, 2020 2:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон мар 02, 2020 1:42 pmTimoti написа:

Не си ли я чистил още?
Би трябвало да забележиш, ако нещо не е добре.
Чистя си я редовно ,случвало се е като я слагам да не легне добре и си иска да я напаснеш ,но не съм обърнал внимание какво е положението на запалката спрямо дупката ,проблеми с паленето не е имало
starsel - специалист
и моята иска да се разшири отвора за запалката отгоре но после отдоло ще остане голямо разстояние и има опасност да падат по дребни плети под кошничката,като я наместя да легне плътно отдоло запалката остава малко навътре и отделно остава малко разстояние между задния край на кошницата и стената на водната риза
Прикачен файл:
IMG_20200302_161415.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200302_161305.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200302_161254.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200302_161246.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200302_161225.jpg
auubau - напреднал
Назад в темата filmatoplo даде съвет за намаляване ширината на кошницата, за по-стабилен пламък, когато камината работи на ниски мощности, съответно с малки количества подавани пелети (Р1, поддържане). При мен след достигане на зададената температура работи на поддържане и Р1 дори в студените дни, така че реших да пробвам. На снимките се вижда как съм добавил две пластини (наръждавейка няма, така че са от ръждавейка :-D ) под наклон от двете страни на кошничката. Направих ги да се пъхват във 2-я ред прорези за въздуха без да има нужда от заварка и мога да ги махна винаги. Определено има положителен ефект. Естествено намалих малко дозата за палене и за Р3. На снимките се вижда и как стои запалката при добре прилепнала към основата кошница. Вижда ми се по-добре от снимките от предните постове. Камината е 16-ка 2018г. Нещо са променили матрицата на кошниците и отвора за запалката е изместен.
Прикачен файл:
IMG_20200302_132015_resize_38.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200302_131902_resize_73_resize_13.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200302_132307_1_resize_70_resize_69_resize_49.jpg
filmatoplo - майстор
:wink: Яко -направил си я не 10ка , ами 8ца :wink:

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: