Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
svg - специалист
Добро утро и честит празник!
Искам да сложа комарник на входната врата на къщата. Проблема е, че самата каса на вратата е дебела точно колкото самата врата. Ако сложа така комарника, то при затварянето на вратата, дръжката ще избутва комарника.
Единственото което ми хрумна е, да направя допълнителна рамка от метален или алуминиев профил, изнесена по навън, и на нея да захвана комарника.
Ще съм благодарен за други идеи и мнения.
Прикачен файл:
IMG_20200303_072746.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200303_072839.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200303_072922.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200303_072954.jpg
dob4ii - специалист
В такъв случай, се прави рамка от алуминиев кух профил 4х2см и след това комарника на нея. Този който ще ти прави комарника има такъв профил
svg - специалист
Аз, ще си го правя.
Единствено, където ще е закопчалката, перпендикулярната стена, е с изолация. Там мисля да сложа по широк профил. Да изрежа изолацията, профила да опре на тухлата, но да е достатъчно широк за да има място а закопчалката.

П.п. може и с магнитчета да се "закопчава".
dob4ii - специалист
Усложняваш си работата. Отиди в някой склад за дограма купи 4х2 профил колкото ти трябва и 4 ъглови сглобки. Хвани рамката където е здраво,примерно горе и долу с по 2 винта или дюбела, и по средата по един. Купуваш си напрегнати панти за комарника и по този начин елеминираш закопчалката.
svg - специалист
Искам ѝ красиво да стане, но ще помисля и по твоето предложение, без да изрязвам изолацията.
EDI - майстор
В Практикер има готови комплекти комарници и отделно всякакви сглобили.
svg - специалист
Ще ми излезе значително по-евтино, аз да си го направя.
miliad - майстор
Първо си провери колко см стър4и дръжката на вратата пред касата. До 5,5 см може да ползваш кутия 2/4, над този размер се ползва 2/6.

Тема "Комарник на входна врата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: