таралеж.....ама много голям
поне достъп от 4-те страни на къщата имаш ли?
пон мар 02, 2020 10:24 pmmoimoimoi написа: таралеж.....ама много голямЗащо ми е достъп от 4-рите страни? В момента по-скоро нямам такъв.
пон мар 02, 2020 11:18 pmmuhala написа: За покрива бих те посъветвал, да разбереш дали сте в Етажна Собственост. Провери в общината за това. Ако нямате правиш едно събрание, ако искат могат и да не дойдат. След две отлагания кворума няма значение. Избираш се за домоуправител и регистрираш ЕС в общината.Мисля че ЗЕТ е само ако има поне 3 домакинства, а ние сме 2 само. Но ако докажа, че ремонта е наложителен пак ще има начин да ги съдя за парите.
После виж да намериш начин да докажеш, че ремонта на покрива е наложителен. Правиш ремонта за своя сметка. С адвокати и дела ще си възстановиш половината разходи.
За повече инфо относно ЕС, може да ми пишеш на ЛС.
А относно гредите, аз си мислех за двойно Т метално. Предполагам, че с 3 или 5 греди ще стане. После върху тях напречно дървени греди.
Въпреки всичко, ползвай си имота и двора. Твои са!
пон мар 02, 2020 10:45 pmchichko_pechko написа:за да стане ясно колко ти е гадна ситуацията, за това те питам дали имаш достъп.
Защо ми е достъп от 4-рите страни? В момента по-скоро нямам такъв.
Собствениците отдолу даже това не ми дават според техните думи - да сложа скеле да кажем за да си поставя външна излоция, защото общинското място с отстъпено право на строеж, в което е имота било тяхно! Реално само 2/3 от плочата е така, към сградата има пристройка, която е с нова плоча, която е добре. Т.е. за досъп да си направя ремонт-а пак ми трябва общината.
Но каква ти е идеята с достъпа?
вт мар 03, 2020 2:47 amsvg написа: Защо не потърсиш сметка от предните собственици? Те, трябва да са били наясно с проблемната плоча!!! И да е пишело в обявата, че се нуждае от ремонт...това означава ли, че може да останеш без под?!?? Поговори с тях, поприказвайте си, ако се "опънат" нещо, им кажи, че ще се посъветваш с адвокатАми те предишните даже не са знаели сигурно, че е провиснала защото даже не си говорят с тези отдолу. Семейни разправии! Пък и аз вече като съм го купил какво може да се направи? Да реално сега може да останем без под, ако падне плочата. И да говоря с тях, надали ще искат да развалим сделката и да върнат парите. И аз не знам за такъв прецендент.
То това не е имот за живеене, а дупка със стени и покрив...
вт мар 03, 2020 7:17 ammoimoimoi написа: за да стане ясно колко ти е гадна ситуацията, за това те питам дали имаш достъп.Право на ползване разбира се че имам, и ако трябва достъп самата община може да го нареди. Засега мисля да извикам конструктор и той да даде мнение. След това общинарите ще решат какво да правят: заповед за неотложен ремонт на плочата и на основен на покрива, ако преценят. Полиция, ако трябва да се осигури достъп и т.н. Голяма патърдия ще е, но поне ще го направим официално и никой не може да ни съди след това, пък и тези отдолу да се усетят, че не е каквото те кажат. Ако имат толкова мозък, разбира се.
я си виж какво ти пише в нотариалния акт ,нямаш ли и ти 1/2 право върху двора.
това че мястото е общинско с отстъпено право на строеж не го прави собственост на тия от първия етаж.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: