Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jangeloff - специалист
вт мар 03, 2020 8:13 amfilmatoplo написа:
... Предлагам за домашно след празника-това да се оправи така,че кошницата да има само 1 начин на поставяне и без луфтове.
Филме,
Казваш, да викаме Грейко, да си оправят бакийте или ... :-D :-D :-D
Иначе излиза, че сме си купили доста скъп конструктор ...
Не, че не мога да напасна нещата, но първо, дали е редно в гаранционен период? Второ, ако кошничките са консуматив, то колко време издържат? Трето, спира ме това, че изделието е от неръждавейка, а моята "Кракра" + електроди неръждавейка, дали ще се справи?

Така, стига толкова черногледство, слагайки ръка на сърце казвам: Доволен съм !.
Вярно, камината зима не е виждала, какъв ще е разхода когато дойде големия минус, нямам представа. Това зависи от загубите на жилището, сега Р2 и Р3 се включват само при старт, до достигане на работна температура.
....

Днес е ПРАЗНИК!!!
Честито на всички Българи! Бъдете здрави, слънчеви дни и настроение!
вт мар 03, 2020 12:05 pmjangeloff написа:

Днес е ПРАЗНИК!!!
Честито на всички Българи! Бъдете здрави, слънчеви дни и настроение!
Ееех, един да са сети.
Честит празник, Българи!

Не съм поглеждал прословутата кошничка, но от снимките си мисля, че няма нужда да се прави нищо по нея.
Вариант 1- лепя най дебелото уплътнително въже и я повдигам до нужното ниво. Ако е не достига...
Вариант 2- изрязвам подложка от черна ламарина, с нужната дебелина.
Вариант 3- някой спомена, че е разбрал за "проблема" чак сега, от форума и наистина е установил гореописаните щуротии, но не е имал никакви симтоми за някакъв проблем.
На база Вариант 3, лежа си на същата кълка.
filmatoplo - майстор
Казвам да седнат на оперативка и да решат нещата,ако не четат то някой от тези които не пишат ще им кажат. :wink: Аз лично искам хората да нямат забележки към продукта.
jangeloff - специалист
вт мар 03, 2020 3:10 pmfilmatoplo написа:
... Аз лично искам хората да нямат забележки към продукта.
:supz:
Kalfa10 - специалист
При мен е тамън както писах по напред, ако застане накриво кошницата то долния край на отвора и се опира в горния край на запалката!
Прикачен файл:
AddText_03-03-07.35.03.JPEG
Timoti - специалист
някой забелязал ли е дали му се събират трици от долу под камината ?,ето я моята купчинка това се е събрало като сипвам чувалите в бункера

Прикачен файл

20200303_200703.jpg
Kalfa10 - специалист
вт мар 03, 2020 8:40 pmTimoti написа:
някой забелязал ли е дали му се събират трици от долу под камината ?,ето я моята купчинка това се е събрало като сипвам чувалите в бункера
[/quot

Да, събират се, долу бункерите не са плътно залепени! Но не е болка за умиране!
starsel - специалист
вт мар 03, 2020 8:53 pmKalfa10 написа:
[/quot

Да, събират се, долу бункерите не са плътно залепени! Но не е болка за умиране!
и моята е така обмислям като мине гаранцията да я уплатнявам с нещо най вероятно силикон
jangeloff - специалист
... трици от долу под камината
И при мен така, мисля едно тиксо да му лепна... То и пепелника под горелката е със процепи, та сее ли, сее пепел .... :axe:
Паралелно чета и за горелките, та се питам, за камините има ли програмка, както за горелките (NPBC_Monitor.exe), за връзка с РС по RS232? Цената на Wi-Fi модула ме отказава ... макар, че се преглъща. Но не искам приложение тип клирнт/сървър, на който събират информация.
filmatoplo - майстор
Даа ,екипа спешно трябва да се събира ,натрупаха се доста черни точки.Имайте предвид ,че и при другите марки камини е подобно положението ,но това не оправдава Бижуто.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: