Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovhr - специалист
И аз сложих една ламаринка да намаля обема на кошницата.
От вчера сутринта и днес за едно и също време 700гр разлика.
Температурите са същите горе долу.
Обмислям да купя кошница от 10-ка ако е по тясна да не правя ламаринки,
че тази, която сложих е тънка и само за пробата.
Дали е по добрия вариянт да си взема кошничка?
filmatoplo - майстор
На първо време си намери неръждаем материал за тези ламаринки ,не се знае новата кошница как ще пасва .Аз си направих уж за проба една кошница от черна ламарина -4 сезона кара ,живот и здраве да се наканя и от неръждавейка :wink: Един съвет ,поразходете се по пунктовете за метали -там има купища подходящи неръждаеми детайли . :wink:
starsel - специалист
някой с 10 да сподели какви са размерите на кошничката най вече на дъното че дистрибутора ме отказа за нова 115лв и ако не пасва като сегашната ,мерси да я преправям пак.
ср мар 04, 2020 5:14 pmstarsel написа:
някой с 10 да сподели какви са размерите на кошничката най вече на дъното че дистрибутора ме отказа за нова 115лв и ако не пасва като сегашната ,мерси да я преправям пак.
Аз нямам подобна чудесия, ама чета редовно, та си спомних колегата ко е споделил.
viewtopic.php?f=10&t=57461&start=2480#p1016572
Четете си темата де!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср мар 04, 2020 7:01 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Само да се появи някой с плазма ,неръждавейка и Тиг апарат ,че да си поръчаме по 1 кошничка. :wink:
jangeloff - специалист
ср мар 04, 2020 12:54 pmfilmatoplo написа:
... кошница от черна ламарина -4 сезона кара ...
Филме,
Поради що се срамуваш, да си ползваш кошлето от черна ламарина, ми си тръгнал да дириш ... ?? :-D
filmatoplo написа:
Само да се появи някой с плазма ,неръждавейка и Тиг апарат ,че да си поръчаме по 1 кошничка. :wink:
По-нагоре питах за кошлетета, ама никой не отговори ... И други въпроси задавах, но глас в пустиня ... :sad:
А за нова, 115лв. па била тя и от неръждавейка ... [-X
"Поради що се срамиш" е казано и записано.
Не вярвам да са е изчервил, споделяйки "новината", както и не съм прочел някой да е подменил "консуматив"- кошничка.
Много вероятно е да може с програмката за мониторинг, но най удачно е...Бе срам ли те е да звъннеш в Натурела?
martolk - специалист
Аз съм сменял горелка или ако искате му викайте "кошница", след един сезон (3 тона изгорени пелети). На дъното ѝ се отчупи парче от решетката. Без да е удряна, изпускана ли каквото и да било насилствено действие. Ръбовете на парчето бяха с видима корозия. Преди някой всезнайко да се обади, че е невъзможно, защото е от "неръждавейка", ще обясня, че при продължително излагане на високи температури, стоманите променят свойствата си и губят своята устойчивост на корозия. Първата ми горелка също беше леко крива, но нищо фатално (не сте виждали Бърнит, ако смятате, че тази е крива). Смятам, че използвният материал за направата на горелката е с недостатъчно сечение, което я превръща в консуматив. Надявам се, да не се наложи да си правя нова горелка, след края на сезона. Така или иначе, не мисля да дам толкова пари за същия боклук. Вероятно ще я направя от по-дебела "черна" стомана.

ПП: Все още се премълчават очевидни технически недостатъци и се идеализира съоръжение, което далеч не е идеално. Затова и спрях да съм активен тук. Не ме разбирайте грешно, камината е много добра за цената си и съм я препоръчал на много хора. Просто си има проблеми, които трябва да бъдат признати и отстранени.
jangeloff - специалист
ср мар 04, 2020 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
... не съм прочел някой да е подменил "консуматив"- кошничка ... програмката за мониторинг, но най удачно е...
Трифонов,
Разбрах те! :partyman:

martolk
=D>
ср мар 04, 2020 8:58 pmmartolk написа:
ПП: Все още се премълчават очевидни технически недостатъци и се идеализира съоръжение, което далеч не е идеално. Затова и спрях да съм активен тук. Не ме разбирайте грешно, камината е много добра за цената си и съм я препоръчал на много хора. Просто си има проблеми, които трябва да бъдат признати и отстранени.
Последна промяна от jangeloff на ср мар 04, 2020 9:15 pm, променено общо 1 път.
ср мар 04, 2020 9:10 pmjangeloff написа:
ср мар 04, 2020 8:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
... не съм прочел някой да е подменил "консуматив"- кошничка ... програмката за мониторинг, но най удачно е...
Трифонов,
Разбрах те! :partyman:
Оффф, вероятно малко чета, та извинявай ако съм те подвел!
Имаме случай на изгоряла кошничка.
Добре, че кюнците ми не са подложени на конденз и температура, та нямам ядове.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: