• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
storming - специалист
Ето това ми трябваше, намерих го тук из форума.

Утре ще потърся двоен девиаторен ключ и ще видим кога ще го свържа. Кабелите там са 5.
Прикачен файл:
сериен девиатор.jpg
сериен девиатор.jpg (59.36 KиБ) Видяна 1115 пъти
kozl - майстор
вт мар 03, 2020 11:11 pmstorming написа:
Ето това ми трябваше, намерих го тук из форума.

Утре ще потърся двоен девиаторен ключ и ще видим кога ще го свържа. Кабелите там са 5.
Изображение
Броя и разположението на проводниците отговаря на схемата, обаче:
Да виждаш фаза на тази схема в някоя друга конзолна кутия освен тази с 5 проводника?
А 5-те проводника като не са свързани, как ще има фаза в ключа при вратата на спалнята от към коридора та да ти свети ламБата.
нед мар 01, 2020 9:20 pmstorming написа:
В отсрещната кутия на втория девиатор, бяха вързани само 2 кабела, третия изолиран и ключа си се е ползвал като нормална единичка.
Намери си учебно помагало :wink: , че като чета как търсиш нулата с "фазомера" и плетеш проводниците с кабели [-X
storming - специалист
И ко праим ся :) все криви ми излизат сметките.
iliya_i - майстор
ср мар 04, 2020 8:14 pmstorming написа:
И ко праим ся :) все криви ми излизат сметките.
Сега намери разклонителните кутии. Нулата все някъде е свързана и трябва да е в разклонителни кутии. А от тези мостоваци, едва ли едното жило е отцепено да стига директно до лампата на тавана. Като ги намериш, те могат да се пресвържат при необходимост.
Кутията я търси над двойния девиаторен ключ, на 1-2 педи под тавана.

Нула се определя така най-лесно:
1) С фазомер намираш фазата.
2) Пробна лампа (мин. 60 W с нажежаема жичка), единия край на която е свързан на вече намерената фаза. Другия край се допира на останалите проводници. Ако светне само тя - това е нулата. Ако с нея светне и лампата на тавана - по този кабел трябва да се подаде фаза след ключа към лампата.
storming - специалист
Това преценям, че не е за мен. Всеки да си знае гьола.
Ако трябваше да връзвам ключ по схема да, но да пренавръзвам окабеляването...
По скоро ще продължа да ползвам 1 ключ в спалнята, а двойния девиатор ще си остане единичен, контролиращ балкона.
Тъпо, но не разбирам за повече.
Благодаря ви все пак.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Свързвяане на девиаторен ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: