Нека намерим най-тънките цени.
dido uzunov - специалист
Моята е 355мм 2kW и се усеща също, просто подавам по леко най-вече, за да не криви като тръгне да излиза от детайла. Точно на излизане прави голям усенък(не знам при други как е). Най-лесно криви като я напъваш с нов диск дори и дебел. Не съм пробвал тънък диск, с такъв може да и е по леко на края
dido1975 - специалист
съб фев 29, 2020 11:20 pmcat написа:
Всичките го правят но 355 мм машините за по мощни и не се усеща . За да не го прави цялата машина трябва да е изнесена по напред тогава ще трие по малка площ и рязането ще е по лесно .
И аз предположих, че има нещо недоизмислено. А модела им е от почти 3 години и не са променили нищо. Дори и луфта в основата на машината /там където е пружината/ не са отстранили
koveslav - майстор
съб фев 29, 2020 11:20 pmcat написа:
Всичките го правят но 355 мм машините за по мощни и не се усеща . За да не го прави цялата машина трябва да е изнесена по напред тогава ще трие по малка площ и рязането ще е по лесно .
+1! Винкел под 90 градуса се реже много по-лесно легнал на перата и с ръба нагоре.За широки шини,широки профили и т.н. менгемето трябва да се настрои така,че най-ниската точка на диска да е в края на детайла,или извън него,според случая.Като легне диска в центъра на плосък детайл,потъвайки започва да реже огромна площ едновременно и метала прегрява и дори се разплавява.С две думи- за да се реже правилно,трябва да се получи това,което правим при рязане на ръка с ъглошлайф-никога да не започваме от средата....
koveslav - майстор
съб фев 29, 2020 11:58 pmdido1975 написа:

И аз предположих, че има нещо недоизмислено. А модела им е от почти 3 години и не са променили нищо. Дори и луфта в основата на машината /там където е пружината/ не са отстранили
Всички машини от този тип имат такъв луфт,дори и марковите машини.Трябва да свикнеш да обираш леко луфта в едната страна и да придържаш така докрая на рязането.Според това ще си настроиш и менгемето,за да ти е верен ъгъла и винаги ще обираш луфта в тази посока.Тези машини не са прецизни.Прецизно рязане и ъгли се постигат единствено с лентоотрезна.Аз взех лентоотрезната от лидъл и макар че има много онедостатъци я ползвам всеки ден за по някой срез,от тогава не съм пускал голямата ми машина с 355мм диск.И не съм съгласен,че с тънкия диск криви повече-вярно е само ако не я усещате и не оставяте диска да реже,а натискате повече отколкото трябва.
пишман_майстор - майстор
Това с луфт във основата не съм забелязал да го има при мен ( но тя не е от лидл ) . Там нямам притеснение
cat написа:
Така е. Това е проблем на отрезните с карбофлекс диск. Чак диска прави налеп , който го чистя с твърдосплавно парче метал ( стругарски нож , леко застъргвам диска както работи )
И тогава пак реже добре.
Ползвам съм различни дискове . Качествените, маркови ( и за съжаление скъпи ) дискове по го няма като проблем това. Поне не толкова изявено.
Според мен ако се сложи диск за рязане на неръждаемо ( и да е от по-тънките ), ще реже прилично и няма прегрява на по-големите площи.
М/у другото профилите ги режа, като ги сложа под ъгъл спрямо основата.
Вече ако се изисква рязане под ъгъл ( затваряне на рамка ) там няма как, слагам го да легне хоризонтално.
dido uzunov - специалист
нед мар 01, 2020 11:30 amkoveslav написа:
съб фев 29, 2020 11:58 pmdido1975 написа:

Всички машини от този тип имат такъв луфт,дори и марковите машини.Трябва да свикнеш да обираш леко луфта в едната страна и да придържаш така докрая на рязането.Според това ще си настроиш и менгемето,за да ти е верен ъгъла и винаги ще обираш луфта в тази посока.Тези машини не са прецизни.Прецизно рязане и ъгли се постигат единствено с лентоотрезна.Аз взех лентоотрезната от лидъл и макар че има много онедостатъци я ползвам всеки ден за по някой срез,от тогава не съм пускал голямата ми машина с 355мм диск.И не съм съгласен,че с тънкия диск криви повече-вярно е само ако не я усещате и не оставяте диска да реже,а натискате повече отколкото трябва.
На моята я купих втора ръка от едни "холандци" и правих нова шарнирна връзка(опорите от стомана дебела 25мм и ос с ф 25мм) сега няма грам луфт. Оригинално го бяха направили алуминиевото тяло на машината да се върти около стоманена тръба закрепена неподвижно към плота на машината(този вид конструкция се използва на доста машини). Отворите в алуминиевото тяло бяха станали елипси и луфта в основата беше около 2мм, а в работната част около 10мм , заради което я взех буквално без пари. След ремонта е супер. Миналата година преправях една "пирамида" за превоз на дограма. Рязах много еднакви парчета 30х30мм с нея-бързо лесно и удобно. За такива операции е незаменима.
koveslav - майстор
Машините с диск са много по-бързи при рязането на тънкостенни профили,съгласен и в това е силата им.Но колегите искат с машина с диск да постигнат точността на фреза,едва ли не.Опитвам се да обясня,че това нява как да се случи...
cat - специалист
Вярно е че с диск за неръждавейка реже по добре , следващият път когато режа мисля да поставя детайла малко по напред примерно да поставя трупче на задната пластина обаче така се намаля големината на детайла който мога да отрежа . Абе не е лоша машинката но е мъничка което понякога е предимство бях я монтирал на една греда завивахме я найлон и си стоеше горе .
oberst - специалист
М, да... Оправиха си снимката на настолната бормашина и си коригираха цената на 160 с ДДС. Когато я пуснат с намаление може и да става, но зависи от намалението.
dido1975 - специалист
чет мар 05, 2020 9:01 amoberst написа:
М, да... Оправиха си снимката на настолната бормашина и си коригираха цената на 160 с ДДС. Когато я пуснат с намаление може и да става, но зависи от намалението.
Тази не е същата като онази, която беше за 400лв. Аз не бих я взел и с намаление.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: