• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
lakosste - специалист
Здравейте.
От два дена чувам ,че топлата вода от чешмите тече с леки насечки все едно когато са спирали водата и после знаете всички как излиза ти вода ту въздух.Само че сега няма чак такова рязко прекъсване но се усеща как има насичане заради въздух,може би.
Част от тръбите ми минават през котелното ми в мазето и се чува как от бойлера когато някой е пуснал топлата вода по тръбата преминава въздух.Все едно ако парното ми не е обезвъздушено и по тръбите се чува такова преминаване на въздух докато се изчисти защото е отворена система.
Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо.Ако беше система която не е под налягане щях да си го обясня но сега съм леко в шах.
Имам чувството че в бойлера се образува въздух по някакъв начин.
Да допълня,че като включа нагревателя и започва да шуми и леко се чува пукане.
Ясно ми е че шуми от натрупан котлени камък но бойлера ми е на две години а шуменето си ги имаше още от нов.
Бойлера е със серпентина и на ток се ползва само за подпомагане.
Antonii - майстор
Това ми се е случвало при бойлер който загряваше водата на около 95градуса.
При пускането само на тореща вода излизаше пароводна смес придружена с такива хидроудари, а при пускане на гореща и студена се чуваха само хидроудари.
jekasus - майстор
Хидрофор има ли? Възвратен клапан на бойлера какъв? Циркулация на топлата вода?
lakosste - специалист
Благодаря за отговорите.
Открих от къде е проблема.
Бойлера се е пробил.
Утре ще го гледам и дано да се окаже че протекъл от нагревателя.
Как е възможно бойлер на две години да се пробие.
Тези производители вече се подиграват с хората.
Бойлера е Елдом.
Лошото при мен че съм затрил гаранцията някъде и ще пия една студена.Чудно ми е защо не си размърдат мозъците и да улеснят хората ,например да се регистрира по някакъв начин уреда и да не се размятат хартиени гаранции.Трябва архив да си имам в къщи за да пазя всякакви бележки.
По Коледа си бях взел електронна цигара и ми се счупи нагревателя.Отидох само със цигарата ,казах си телефонния номер и ЕГН и докато изпуших една цигара ,която ме почерпиха на едно удобно диванче хората ми подготвиха и ми дадоха новата Ел.цигара.Как да не съм доволен че съм си дал парите на такава фирма.
А нашата ,,модерна" и,, развиваща" се компания държи да съжалявам че си харча парите при тях.
Преди две седмици ми се развали ключа на бойлера а сега и целия бойлер.
Междудругото от нов си шумеше когато се включваше.
Държа на българското но да си търсят други будали другия път.
Сменям марката.
ESPACE - майстор
Уплътнителя на фланеца се е скъсал, съмнявам се да се е пробил двугодишен бойлер. Само че какъвто и да е теч не кореспондира със симптомите описани в първия пост.
lakosste - специалист
съб мар 07, 2020 7:01 amESPACE написа:
Уплътнителя на фланеца се е скъсал, съмнявам се да се е пробил двугодишен бойлер. Само че какъвто и да е теч не кореспондира със симптомите описани в първия пост.
Прав си че нещо няма връзка едното с другото.Нямам обяснение .Не тече от уплътнението обаче а по скоро от реотана.И дано да е от там за да сменя само него.
Имаш ли някаква идея за шума при включването на реотана и пукането.Знам че шуми при натрупан котлени камък,но както казах това си го имаше още в началото .
LazarGanev - "Велик майстор"
Шумене се получава при спукан нагревател. Може още отначало да е бил дефектен
lakosste - специалист
съб мар 07, 2020 8:07 amLazarGanev написа:
Шумене се получава при спукан нагревател. Може още отначало да е бил дефектен
Има логика.Благодаря ти за отговора.Днес ще го източа и ще стане ясно.И за мен не беше нормално това но аз съм си виновен донякъде че не съм се поинтересувал по-рано относно този шум.Но от друга страна уреда трябва да е тестван преди продажба защото това все пак е бойлер .
Не съм хейтър и съм толерантен по принцип но в случая съм много разочарован особено сега когато няма как да докажа че бойлера е в гаранция.
Имам касовата бележка но тя е закачена за гаранционната карта на колектора който купих заедно с бойлера и сега имам гаранция само за С.К. а за бойлера не знам аз ли я изгубих или не съм си я взел от магазина.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами то такъв дефект не може да се хване при изпитването, затова е гаранцията. Не виждам логика да търсиш вината у производителя, след като ти е дал 5г гаранция, а ти си изгубил гар. карта :)
lakosste - специалист
съб мар 07, 2020 8:50 amLazarGanev написа:
Ами то такъв дефект не може да се хване при изпитването, затова е гаранцията. Не виждам логика да търсиш вината у производителя, след като ти е дал 5г гаранция, а ти си изгубил гар. карта :)
И тука си прав.Но нали знаеш първоначално има една такава реакция от всеки.По принцип на нас все някой ни е виновен :-D
Аз си признавам поне.
Ще си сменя нагревателя и другия път нека пак си я изгубя гаранцията.
  • 1
  • 2

Тема "Странен шум от топлата вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: