Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
maxaffey - напреднал
Здравейте,
искам да сложа един контактор преди главния бушон на таблото в един апартамент, естествено ще е с ампеража или по-голям от този на главния бушон във вътрешното табло и по-малък ампераж от този на бушона в главното табло на блока. Това дали ще стане според вас?

Целта ми е защото го давам под наем апартамента и понякога имам проблеми с наемателите със забавяне на плащането на наема и режийните и когато не ми плащат да кажем два месеца аз не им плащам тока и когато го спрат наемателите веднага се обаждат и ме намират и както са нямали пари и са ми се крили два месеца плащат че и напред, но искам за да не чакам 2 месеца да сложа такъв контактор преди главното табло и когато не плаща 10 дена да кръцвам тока и решаваме въпроса бързо, като контактора ще го контролирам с 220 волтов wifi контакт, който през интернет мога да го спирам и пускам.
moimoimoi - майстор
електромера във главното табло на блока ли е?
то не се ли заключва от електроразпределителното дружество/евн примерно/? кой ще ти даде да пипаш там
iliya_i - майстор
пон мар 09, 2020 7:39 pmmaxaffey написа:
Това дали ще стане според вас?
А ако квартиранта или негов прЕАтел разбира повече от теб дали ще стане? :lol:
bijonisler@gmail.com - специалист
Здравейте,
искам да сложа един контактор преди главния бушон на таблото в един апартамент, естествено ще е с ампеража или по-голям от този на главния бушон във вътрешното табло и по-малък ампераж от този на бушона в главното табло на блока. Това дали ще стане според вас?

Целта ми е защото го давам под наем апартамента и понякога имам проблеми с наемателите със забавяне на плащането на наема и режийните и когато не ми плащат да кажем два месеца аз не им плащам тока и когато го спрат наемателите веднага се обаждат и ме намират и както са нямали пари и са ми се крили два месеца плащат че и напред, но искам за да не чакам 2 месеца да сложа такъв контактор преди главното табло и когато не плаща 10 дена да кръцвам тока и решаваме въпроса бързо, като контактора ще го контролирам с 220 волтов wifi контакт, който през интернет мога да го спирам и пускам.
Щом като ти имаш достъп до главния бушон,значи че квартирантите и те също ще имат достъп,и тогава с кибритена клечка ще си решат проблема.По добре им прасни по два шамара и да си плащат редовно.
hidrazin - майстор
...но искам за да не чакам 2 месеца ... да кръцвам тока и решаваме въпроса бързо...
Нали си им взел 1-2 наема напред? Е ами ще чакаш и ще се оправяш с аванса.
Щом си се качил, значи си се съгласил... :-D
Не може да им спираш ни тока, ни водата.
:partyman:
muhala - майстор
Сменяш наемателите тогава. Има договори и в тях пише кое кога и как се плаща.
Като не си плати наема до Нто число, му пускаш предизвестие и така.
ESPACE - майстор
Здравейте,
Ще стане, разбира се, стига да има място в таблото на апартамента.

Изядохте го човека, ей. Ако някой пита без да уточни нещо защо му трябва, голямо разпитване за подробности. Когато уточни всичко се почва с философиите.
maxaffey - напреднал
пон мар 09, 2020 8:10 pmmoimoimoi написа:
електромера във главното табло на блока ли е?
то не се ли заключва от електроразпределителното дружество/евн примерно/? кой ще ти даде да пипаш там
В главното на етажа е и ние имаме ключ от него, но аз няма да го слагам там а ще го сложа в моя апартамент преди моето табло
maxaffey - напреднал
пон мар 09, 2020 9:00 pmhidrazin написа:
...но искам за да не чакам 2 месеца ... да кръцвам тока и решаваме въпроса бързо...
Нали си им взел 1-2 наема напред? Е ами ще чакаш и ще се оправяш с аванса.
Щом си се качил, значи си се съгласил... :-D
Не може да им спираш ни тока, ни водата.
:partyman:
Проблема е че закона не е на страната на наемателя и може да минат месеци преди да си влезнеш във владеене на имота и ако влезнеш преди това се води самоуправство и може да те съдят по НК. Мога да спирам всичко, когато не е платено, как ЧЕЗ може да спира тока когато не е платен?
maxaffey - напреднал
пон мар 09, 2020 8:34 pmbijonisler@gmail.com написа:
Здравейте,

Щом като ти имаш достъп до главния бушон,значи че квартирантите и те също ще имат достъп,и тогава с кибритена клечка ще си решат проблема.По добре им прасни по два шамара и да си плащат редовно.
Моят контактор ще е между главния бушон и моето табло и ще е прибран в кутия в стената, скрита или добре заключена и дори и да си щракат главния бушон ако съм спрял контактота нама да има ток вътре!!!

Тема "Поставяне на контактор преди бушона на таблото" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: