• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Точно! Това +4 са единиците които се добавят към последната цифра.
Броят се добавя в зависимост от резолюцията на измерване.
В конкретния случай на приложение няма значение.
:partyman:
BAlexandrov - специалист
За акумулатор си има тестери под товар, защото без товар не е показателно :idea:
bijonisler@gmail.com - специалист
вт юли 23, 2013 9:32 amhidrazin написа:
nv952 написа:
. преди имах няколко такива и.. все изгаряха.На последния помня че мерих един акумулатор 12А а мултицета можел да мери до 10А и си замина... :)
Та вече мисля че ще мога да задържа някой по убав за по дълго време в ръцете ми ...
За такива ръце си трябва убав мултицет. Като минимум нещо такова:
http://bg.farnell.com/fluke/115/multime ... dp/1274599
Те поне си имат защити ако тръгнеш да мериш "колко ток има в акумулатора".
:partyman:
Колега много си прав.Да прочете малко,иначе приказката за простия и умния.И двамата правят грешки само че простия ги повтаря.
iliya_i - майстор
вт мар 10, 2020 8:47 pmzhzh написа:
Ползвам го 2-3 пъти през зимата да си проверявам акумулатора на мотора. Ама той не е никак евтин - около 200-220 лв. А зарядното ми е това https://www.senax.bg/eshop/product/873/ ... ate-4.html
Така, че ще е един от двата. По скоро UT123T или в четвъртък пускат в Лидъл на PARKSIDE един за 26 лв. с Auto Range. Ще го мисля още малко.
UT123T - 29.88 лв.
UT125C - 47.76 лв.
Ако си купиш 10 литра бензин и палиш мотора през 10 дни за по 10-15 минути ще си по-насметка и акумулатора ще живее по-дълго.
zhzh - напреднал
Мотора е купен нов преди 6 години с акумулатор Yausa YTZ-7S 12V / 6Ah. След като зазимя мотора, свалям акумулатора и го закачам на въпросното зарядно и така издържа 6 год.
И последен въпрос. Кое от двете показания е за предпочитане?
DCV: 400mV ~ 600V (± 0.5% + 5)
DCV: 400mV ~ 600V (± 0.5% + 2)
mecsicaneca - напреднал
Здравейте,можете ли да ми препоръчате мултицет?
Ако може малко по бърз и с по високо напрежение при обхвата за измерване на диоди т.е. над 6v
Мерси.
torbalan - Дървен философ
пет юни 12, 2020 1:06 pmmecsicaneca написа:
Ако може малко по бърз и с по високо напрежение при обхвата за измерване на диоди т.е. над 6v
Мерси.
От три години ползвам такъв. Като го купих - ходих при колегите в ИТ отдела сравня показанията му с техния мултимер. Разликите в показанията бяха под 5%.

Ако не ти е жал за парите - можеш да го поръчаш от склада в Италия. Ще дойде значително по-бързо.
mecsicaneca - напреднал
пет юни 12, 2020 3:10 pmtorbalan написа:
Мерси.
От три години ползвам такъв. Като го купих - ходих при колегите в ИТ отдела сравня показанията му с техния мултимер. Разликите в показанията бяха под 5%.

Ако не ти е жал за парите - можеш да го поръчаш от склада в Италия. Ще дойде значително по-бързо.
Мерси за предложението, но с тези две батерийки няма шанс да изпълни изискването при обхват диод да тества с минимум 6V, значи всички предложения с (батерия или батерий) по малка от 6V отпадат :)
lz1wvm - специалист
Мерси.
Само да питам,каква е идеята да се тества диод(диоди) на 6 волта.
aquilax - помощник

Мерси за предложението, но с тези две батерийки няма шанс да изпълни изискването при обхват диод да тества с минимум 6V, значи всички предложения с (батерия или батерий) по малка от 6V отпадат :)
Здравей,ако само това е изискването погледни EEVBlog 121GW.Мери пад до 15 волта, въпреки че, се захранва с 6 волта :yawinkle:
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: