Таман щях да предложа да си окабели за термостати и задвижки, но да не ги купува. Като си балансира системата, не му трябват. Както е у нас в момента.

ср мар 11, 2020 12:31 pmsyncho написа: Аз лично бих си сложил термостати и то даже такива, които имат и програмиране, дори бих отишъл още по-далече - home automation.А сложил ли си си
ср мар 11, 2020 12:52 pmLazarGanev написа: А сложил ли си сиСложил съм, да? Защото аз също имам окабеляване, но вече 9 години не си слагам, защото не чувствам нужда. Най-добрия вариант е да има задвижки термостати само в някои помещения, а не във всички. Защото остава въпроса какво се случва с котела (газов, пелетен) или термопомпата като затворят повечето задвижки? Подлудява - ще почне да пали и гасне на всеки 3 минути (не бих допуснал такова нещо). Да не говорим ако затворят всичките задвижки. Клиентът може да е паралия и да иска всичко, без да е наясно с последиците.
ср мар 11, 2020 5:47 pmsyncho написа: С котела се случва, каквото му кажеш да се случва и няма никакви проблеми. Той е твой слуга и има решение за него като затворят всички задвижки без да полудява. Въпрос на "ноу хау" еДа, като затворят всички задвижки решения има, и от различни фирми, и съм ги прилагал. Знаеш, че газовите котли са ми тръпка вече 15 години, а това в днешно време е една от разликите с гаражния майстор. Сигурен съм, че ако се замислиш и ти ще намериш решение, ако вече не го имаш.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: