Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
d3v1ous - специалист
Здравейте, реших да си закупя светлинен маркуч като тези дето красят коледните елхи. Като се поразрових в google той ми каза че въпросния маркуч се продава на метър, не по - малко.

Въпроса ми е с лампи ли е изграден или светодиоди и как се захранва.
Искам да си украся стаята перманентно, в смисал не само за празниците.

Ако имате някакви такива реализирани идеи бих искал да видя снимки, ако е възможно разбира се.

Благодаря.
БАШ МАЙСТОР - специалист
доста съм експериментирал с маркучи ,дори съм правил мостове да светят по-силно,но топи! заради топлината материята от който е направен и горят?!?правил съм опити и на 3 ката но ефекта е същия,леки лъчи от лампата която определям като "глим",спектъра и дължината на светлината си остават същите, единствено червената светлина се справя, стига да търсиш този ефект, извода от моите опити е че стават за акцентиране на фигура , а не за осветление?!
ЛЕДовете пак не могат да докарат тази светлина за сега?
И аз си мислех навремето че става ,без да проверя и така подарихме една макара син маркуч ,дето трябваше да свети а то коледноооооооо!
d3v1ous - специалист
Моята идея е да си украся леглото с него, тъй като съм виждал че винаги се ползва за окачени тавани и някакви такива неща, т.е. нещо да го крие.

Не мислиш ли че за тази цел ще се получи? В смисал на мен не ми трябва силна светлина, а просто междукаща/украсяваща/акцентираща...

Само проблема, до колкото разбрах се продават на метър.. с какво се захранват? Трансформаторче?
Justy - майстор
220 волтови са. Мощността им е 16.8 W/м. Режат се на определени места и има накрайници за свързване. Обвивката е силиконова и възпрепятства топлоотделянето. Като изгори отделна крушка - нищо не можеш да направиш. Така, че - прецени сам.

Тема "Въпрос за светлинен маркуч." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: