Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
andi123 - напреднал
чет мар 12, 2020 6:42 pmn_a написа:
чет мар 12, 2020 6:29 pmandi123 написа:
Въпроса е тези шибани 20 см дали мога да ги попълня със стиропор на парчета и дали ще залепи върху първата ръка мазилка нахвърляна с мистрията директно, след това финиша. Това е.
Стиропора го лепи с лепило за стиропор. Или пяна. И не на парчета, а на макс цяло парче. Отгоре го измажи с циментово лепило. после мрежа и после мазилка, но не хоросан, че тежи и ще се отлепи
И не, скицата ти показва едно, приказките ти друго... Ти искаш отговор, постарай се да се обясниш
Не искам да правя ТИ защото там не става, а и искам да заздравя тухлите. Пак казвам стената е ужасно крива, освен това е близо 25 метра дължина, и 3.6 височина. По средата има корем на вътре с около 15 - 18 см отклонение, от нивелираните майки, съответно има и на вън кореми, за това става толкова дебело.... Според тази тема:

viewtopic.php?t=21464

проблем няма да има парчета стиропор в мазилката аз за това пуснах темата, дали ще се залепи в първата ръка и дали няма да падне на такива дебелини.
шоп - майстор
чет мар 12, 2020 6:47 pmandi123 написа:

Пак казвам стената е ужасно крива, освен това е близо 25 метра дължина, и 3.6 височина. По средата има корем на вътре с около 15 - 18 см отклонение, от нивелираните майки, съответно има и на вън кореми, за това става толкова дебело....
Според мен първо си изяснете за Вас дали приоритета е да заздравите тухленият зид или да изправите стената.

Лесно заздравяване става с торкретиране, изправяне с гипскартон.
andi123 - напреднал
чет мар 12, 2020 7:43 pmшоп написа:
чет мар 12, 2020 6:47 pmandi123 написа:

Пак казвам стената е ужасно крива, освен това е близо 25 метра дължина, и 3.6 височина. По средата има корем на вътре с около 15 - 18 см отклонение, от нивелираните майки, съответно има и на вън кореми, за това става толкова дебело....
Според мен първо си изяснете за Вас дали приоритета е да заздравите тухленият зид или да изправите стената.

Лесно заздравяване става с торкретиране, изправяне с гипскартон.
Да изправя стената е с приоритет, външна стена е става въпрос за отвън, не я вали цялата дължина е навес, неми се ще много с картон...за това се спрях с хоросан и стиропор вътре за пълнеж....
ulieliadi - специалист
18см пълнеж?
Ти изобщо можеш ли да сметнеш колко газки вар трябва да хвърлиш за тази квадратура?!?
Аз мога , ама не ми е работа :lol:
Има и други начини стена да бъде изправена. Или аквапанел, щом е отвън или пред нея иззидай един итонг 10см - поне няма да ти падне на главата :wink:
andi123 - напреднал
чет мар 12, 2020 9:38 pmulieliadi написа:
18см пълнеж?
Ти изобщо можеш ли да сметнеш колко газки вар трябва да хвърлиш за тази квадратура?!?
Аз мога , ама не ми е работа :lol:
Има и други начини стена да бъде изправена. Или аквапанел, щом е отвън или пред нея иззидай един итонг 10см - поне няма да ти падне на главата :wink:
Е нали тва ми е питането стиропора ще държи ли вътре като пълнеж. Търси се и най евтиния вариант разбира се.
muhala - майстор
Аз бих измазал стената на два етапа. Първо където стената е дебела, после, където е тънка. След това лепя изолация докато докарам същото ниво като на долната мазилка и после мрежа и шпакловка с гипсово лепило. Всичко ти идва на едно ниво в крайна сметка.
Другия вариант е да си ползваш нишата по някакъв начин.
andi123 - напреднал
чет мар 12, 2020 10:36 pmmuhala написа:
Аз бих измазал стената на два етапа. Първо където стената е дебела, после, където е тънка. След това лепя изолация докато докарам същото ниво като на долната мазилка и после мрежа и шпакловка с гипсово лепило. Всичко ти идва на едно ниво в крайна сметка.
Другия вариант е да си ползваш нишата по някакъв начин.
Нишата е на 2.70 над земята... за какво ще мие, искам да е равно. И аз така го смятах в началото но наистина е мега криво такъв зид не сте виждали честно, трябва да ви го покажа без майтап :D неми се дават пари за тази къща искам най евтиния вариант.
miliad - майстор
Самата идея за вароциментова мазилката с дебелина 18см е абсурдна. Та дори и вграждане на изолация в нея.
Колегата горе е споменал за кубиците материял, отделно е хамалогията.
20 см вар по стената ще и предадат толкова якост колкото и 2см вар.
За мен най-леко ще е да изправяш с изолация. А отстъпа горе може да го оформиш като декоративни ниши със сводове, да наредиш керемидки някакви като декорация.
andi123 - напреднал
Как 18 санта мазилка, нали и аз това съм написал, лепя стеропора горе доло на 2 санта под нивото на майките, и отгоре мажа хоросана 2 -5 санта това е. Стиропора мисля да го лепя на парчета а не цели листове, идеята е да има повече фуги да се захване някаде финиша. Въпроса е ще държи ли хоросан върху стиропор. Това ми е питането по принцип.....
шоп - майстор
съб мар 14, 2020 8:30 amandi123 написа:
Въпроса е ще държи ли хоросан върху стиропор. Това ми е питането по принцип.....
Не.

Тема "Вароциментова мазилка 20 см ... пълнеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: