Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет мар 13, 2020 4:53 pmstarsel написа:

през деня не пада под 21.5гр дори и да няма слънце а когато има е повече мисля че ако е 10кв ще гори още по малко
Защо не опиташ да я направиш десетка?
Назад имаше снимки, с размерите на кошничката. Даже някой беше качил и преправена кошничка на 16ка, с допълнителни планки, за да я стесни.
Мисля, че ще се получи по добре. Реално, за теб и десятката е голяма.
starsel - специалист
пет мар 13, 2020 6:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет мар 13, 2020 4:53 pmstarsel написа:

през деня не пада под 21.5гр дори и да няма слънце а когато има е повече мисля че ако е 10кв ще гори още по малко
Защо не опиташ да я направиш десетка?
Назад имаше снимки, с размерите на кошничката. Даже някой беше качил и преправена кошничка на 16ка, с допълнителни планки, за да я стесни.
Мисля, че ще се получи по добре. Реално, за теб и десятката е голяма.
кошничката я намалих както филма ме посъветва и видях снимките които бяха сложени по нататък в темата но все още не мога да разбера има ли файда разхода си е все така стъклото се опушва за седем дни много,въпреки че увеличих въздуха на поддържане като на p1.
filmatoplo - майстор
Със стесняване на кошницата ,просто спомага немногото пелети да заемат по добра концентрирана позиция и да горят по стабилно на степен 1 и в поддържане -определено върши работа .За опушването ,иска малко игра с въздуха ,но не се надявайте на чудо ,зависи и от пелетите .
starsel - специалист
пет мар 13, 2020 8:27 pmfilmatoplo написа:
Със стесняване на кошницата ,просто спомага немногото пелети да заемат по добра концентрирана позиция и да горят по стабилно на степен 1 и в поддържане -определено върши работа .За опушването ,иска малко игра с въздуха ,но не се надявайте на чудо ,зависи и от пелетите .
пелетите са Трон настройките са поддържане 2.0 30 28 и p1 3.0 30 28 и пак се опушва
Прикачен файл:
IMG_20200313_211043.jpg
Прикачен файл:
IMG_20200313_211034.jpg
пет мар 13, 2020 9:20 pmstarsel написа:
Перфектно ти е стъклото.
Няма горене без пепел. Няма как да полепва по другите повърхности, без стъклото. При теб, цветът показва добро изгаряне.
Открито огнище е друга бира.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет мар 13, 2020 9:35 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) Аз лично не успях да накарам пелети Трон да работят без да опушват стъклото .
Ае стига ве! Има ли, стъкло на печка, което да не са опушва?
Или с извънземни пелети, стъклото ше блести като виенски кристал?!
Налагам си ценцура, за тая вечер.
...ма само за тая съм сигурен.
starsel - специалист
Щом казвате че всичко е ок доверявам се на вас за пореден път преди да купя камината също питах тук и вие ме посъветвахте за Грейко не съжалявам че ви се доверих бъдете здрави и все така отзивчиви към хората искащи съвет.
jangeloff - специалист
пет мар 13, 2020 11:10 amТрифон П.Трифонов написа:
Сега как ти изглеждат графиките?
Аз ги виждам по розови от твоите, а със сигурност там цената за отопление/m/2 е в по добро съотношение. Освен, че гори и в по оптимален режим.
:supz:
Трифоне,
Прав си, моите са в синьо, неговите в розово. :-D

Сега сериозно, съгласен съм, че киловати/площ при Антон е по-добре, но аз имам вариант с ламаринките в кошничката да намаля 10-ката на 8-ица да кажем ... Всъщност при мен, Р3 = 8kW, Р1 и Поддържане, също са намалени относително заводските настройки.
Постнах снимките за да покажа, че разхода на час средно, е равен на около 0.6kg.(при работа около 12-14часа). Режима на работа е по график, не за икономия на пелети, а защото през нощта и светлата част на деня просто няма нужда от топлина.

Както винаги Филма е много прав -> "изолация, изолация, изолация ....", в тази насока при мен има какво да се подобрява.
filmatoplo - майстор
Сега в топлото време може да се преструкторират фиксираните мощности 2 и 3 като се смъкнат близо до 1ва степен .Или ако първа ви е 4-5 киловата то втора може да е 6 -7 и трета степен 8-9 киловата ,да има нещо от рода с 2 киловата разлика между мощностите .Не е нужно трета да е макс ,а втора да е полувината .Имате няколко Горива така че не пипайте гориво 1 -нови настройки си направете на гориво 2 или 3 и така :wink: .

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: