Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пон мар 09, 2020 5:53 pmkr1100 написа:
...
Тази седмица трябва да взема и 1 бала торф.
Неска си купих. 200л. за няма 29 пари. Богата работа.
preslav - майстор
пон мар 09, 2020 5:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
Пресли, аз такиви скрупули нямам. Като искарам от казана, тъкмо ше е пекнало още повече, та може да напрайми дегустацийка. Имам и отлежал мискетов аромат. Тоя път ми са получи.
То зарар от дегустациите няма - от изпиването има, ама 45 гроздова и 43 плодова баш със зор се изпиват, и това са харманите по 65 и 63 градуса.
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Неска си купих. 200л. за няма 29 пари.
[/quote]
Малко скъпо. 240л е 28 лв.
kr1100 - майстор
Направих чаши на вс дръвца - дано да повали, че да се напълнят с вода. Останаха ми 3 тази пролет садени за окопаване тип чаша. Прескочих днес до Винения и се сдобих с прясна доставка торф -следва разхвърляне по гнездата за тиквички и цигулки. За оранжерията има време още - ома и салати и спанак много още, а и репички.
Последна промяна от kr1100 на съб мар 14, 2020 9:07 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор
На мене пък ми цъфна Магнолията. :partyman:

Прикачен файл:
20200314_102939.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб мар 14, 2020 6:14 pmgnt69 написа:
На мене пък ми цъфна Магнолията. :partyman:
Красавица!

А на мен пък, водният дух ми каза, да си прокарам нова тръба и да правя нова шахта...

Инак, посадих 10 лешника, вайгела, филаделфус... Място не остана
preslav - майстор
Сбърках ли, не сбърках ли - ще стане ясно по-късно, но ме нападна една корона-муза и полях граха и арпаджика. Арпаджикът вече е покарал, грахът никакъв го няма, ама сушата голяма, че пуснах поливачката в действие.
Иначе да подскажа, че който ще мъти семки от пипер и камби, ако не си е купил семе-да купува и да слага.
Днес пръсках овошките с лакси ферт (някаква нова измишльотина), силиконово масло за предпазване на овошките (по-точно цветовете им от измръзване).
Сега вали - от поливането ще да е.
Пресли, неска набучих малко камби, ай тъй, за цвят.
Вчера бяха доматите. Посях семена, дето не си знаят годините, та да видим.
Ако не покарат до две седмици, посявам прясни купешки.
Аааа, и люти чушки, от жълтите, дето стърчат нагоре, а и едни ми докараха от Мексико. Едни тънички, червенички....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб мар 14, 2020 7:57 pmpreslav написа:
Сбърках ли, не сбърках ли - ще стане ясно по-късно, но ме нападна една корона-муза и полях граха и арпаджика. Арпаджикът вече е покарал, грахът никакъв го няма, ама сушата голяма, че пуснах поливачката в действие.

Поливай, щом трябва. Поливането е доказано като викач на дъжд
Грахът ми отдавна покара, ама много гъсто съм го сяла, (не знам какво съм мислила) та, вероятно, нищо няма да излезе
kr1100 - майстор
[quote=preslav
[/quote]

Едва ръми.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: