Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
вт мар 17, 2020 6:08 pmzaksofon написа:
... Хайде от вас искам, ако е възможно, да ми кажете, защо тази настилка не е удачна? Има ли хора с опит в този форум с точно такава една работа? :?
:partyman:
Няма. Дано не съм познал де, ама ти вече правиш впечатление на "винаги прав твърдоглавец", който като си науми нещо, търси сал едното потвърждение.
Няма страшно да си първи, с тас едната работа.
Никой не е казал, че не е удачна. Аз не бих си и помислил даже, друг би наредил балчишки камък, с красива фуга, трети нам ко си.
Имаш 15 квадрата поле за изява, твори!
zz_stefanov - майстор
Трябва да са залепени много добре. През фугите прониква вода и се надигат по периферията като замръзне.
zaksofon - специалист
вт мар 17, 2020 6:43 pmzz_stefanov написа:
Трябва да са залепени много добре. През фугите прониква вода и се надигат по периферията като замръзне.
Да, и аз си мислех за това... Всъщност, идеята ми беше да ги лепя с неекспандираща полиуретанова пяна, но дали няма да омажа всичко с нея?
Г-н Трифонов, аз винаги съм чел с интерес, вашите весели и леко иронизиращи коментари, не-рядко съм се и вслушвал в съветите ви (ето, даже по същата причина Ви говоря на Вие :)). Мислех си, че съм си създал някак си по-високо мнение за себе си, от това, което споделяте, поради простата причина, че правя нещата сам и не съм специалист в нито една област от всички сфери, в които си позволявам да творя и да споделям тук. Т. е., викам си - това в очите на хората, сигурно е голяма работа (поне е така в очите на комшиите де - дето вече им дотегнах). Но съм голям инат (на дядо ми - голям майстор, на който съм кръстен), ама ГОЛЯМ ИНАТ и голям чеп🙃. Чак и се чудя на жената как ме търпи, но апропо - и тя потвърди кавичките Ви!
Въпросното нещо, макар и първи - ще го направя и ще споделя опит за тези след мен. Така беше и с котела, и с комина, и с верандата, и с колекторите, и с климатиците (които са хипер, мега, гига японски К2У), така ще е и с буфера (само да свърши гурбета) и с покрива,и с фотоволтаиците, и с третия етаж, и с гаража... Дали ще ми стигне един живот....? Аз, като си навия нещо на пръста - това е. Което в някои случаи - помага, в други....ме боли главата! 😁
вт мар 17, 2020 6:43 pmzz_stefanov написа:
Верно е това. На варненския "Локомотив", тартана е леко подигнат по краищата, ма си седи вече не знам колко години. Та, по удачно би било да се редят максимално големи парчета. Демек, по малко фуги да има. Могат да се търсят и спортни настилки, щом е такъв зоръТ.
iliya_i - майстор
Сега, и аз да се изакам по темата.
Първата площадка във Варна, дето я знам с такива плочки, до ледената пързалка. Отначало изглеждаха добре, ама след 5-6 години мязаха на г.з. Прегорели от слънцето, надигнати краища, като на квадратните чинии. Като са се надигнали се вижда върху какво са редени - пясъчна възглавница. По-новите площадки го редиха върху бетон. Но тези, дето знам са още на само 3 години, та не знам какво ще стане после. Явно тия плочки не издържат дълго на слънце.
Закси, млад си, вироглав си, здрав си.
Ще направиш каквото си наумил. Иди на някой стадион и погледни пистата от какво и как е направена! Тия неща не се правят за година или две.
Според споделеното и от градския, нещата не отиват към "плочи", а спортна настилка. Купуваш 15 метра, налепяш, че не остана време и гас, на гурбетя.
Работен си и аферим ти за енергията, дето аз я фърлих на младини!
radius - майстор
А и какво по-хубаво от детска площадка, нежно ухаеща на гума. Да ти е кеф да си пиеш кафето.
zaksofon - специалист
Добре де... Сега си говорим с баща ми, че той е майстора по парапетите... И ми вика, що се занимаваш (и той) с тая пущина, я сложи изкуствена трева... Хм, викам си може пък и да не е толкова лоша идея, само че, ще загубя ефекта на изолацията на въпросната плоча, а то това не е маловажно заради тъпия термомост. Или пък да положа отдолу двойка ФибранчИ? Вие какво ще кажете? Моля да ме извините, че сменям темата така, просто да обсъдим още една възможност...
zaksofon - специалист
вт мар 17, 2020 11:09 pmkrasi92 написа:
https://www.kraiburg-relastec.com/euroflex/en/
Краси, това дали не е къмто 100 лв/м2, без ДДС и доставка?! 😉

Тема "Каучукови плочи за детска площадка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: