Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
чет мар 19, 2020 10:01 amfilm написа:

Предния път поради незнание източих антифриза и четири пъти пълних с чешмяна вода. След това пускам парното на макс, оставям да загрее, гася и източвам докато почне да изтича чиста вода. Обаче не промих радиатора и маркучите към него. Накрая сипах антифриз, покарах, долях и всичко беше наред. Обаче след 80 км извънградско от розов и бистър, антифриза стана мътен и тъмен.

Не искам да ти убивам ентусиазма, но на тази кола никога няма да имаш бистър антифриз, каквито и промивки да правиш. Освен ако не смениш мотора, тия мизерии са от блока. Вероятно е прегрявана.
film - специалист
Да, най-вероятно е прегрявана. Но поне вече знам, че това идва от двигателя, не от радиатора. Все пак ще го направя, за да знам, че ще карам с по-качествен антифриз, пък ако всичко е наред, няма да се вторачвам във цвета. Надявам се поне плуващите утайки на дъното на казанчето да изчезнат
Прикачен файл:
antefreeze-hepu-g12-1.5L-1000x1000.jpg
antefreeze-hepu-g12-1.5L-1000x1000.jpg (91.72 KиБ) Видяна 1228 пъти
Това казанче няма следи от прегряване.
На блока му е се едно на 75-85-105 или 125 градуса ще се къпе.
Ръжда, в охладителна система, обичайно тръгва от чугун и вода. Френските чугуни са царе на ръждави утайки.
Проблема не е естетически, щото сервиза казал!!! ХА-Ха!
Не си заслужава галимацията. Не бих опънал маркуч за такава кола.
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов" Оставал съм втрещен. Кола, която не е имала никакво парно, щото е било задръстено радиаторчето, топли като нова.
[/quote]
:? :?
На новите кошници радиатор парно с мижави тръбички като капилярки. Тръгне ли да се запушва - няма оправия. А пък новите китайци радиатори са с почти права тръба.
както писа lov - промивка с чешмяна, но ме съмнява да се оправи цвета на антифриза. Най-вероятно този автомобил е от Италия и е каран дълго време с вода. Не се уточнява марка и модел, но , ако е чугунен блок си има корозия и не знам с колко промивки и смяна на антифриза ще се оправи.
чет мар 19, 2020 7:47 pmkr1100 написа:
Явно си пропуснал последните няколко мнения. Погледни ги!
Сниманото казанче изглежда перфектно. Колата вече е посочена.
Тва упражнение съм го правил поне десет пъти, но положението е било наистина тежко. Или липса на парно или прегряване.
Липсата на парно, за което спомена и ти, в повечето случаи е в следствие ЕГН на автомобила. Другаде, искам да кажа.
Бях събрал 3-4 радиаторчета от Голф 2ка. Идват си с нови, за смяна, а причината не е задръстване. То пък може да се поправи.
Незнание, некомпетентни или хитри монтьори.

Тема "Дестилирана вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: