Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
HP означавало хубава печатарка :-D но имам такъм лаптоп, а принтера ми е canon pixma ip1800 и двете се държат на ниво за сега. С принтера не съм правил снимки, но пък разни картинки и рисунки за децата излизат перфектно.
solo5 - майстор
wire написа:
но на HP-то са много по-скъпи консумативите
това е така, защото при принтерите на Канон мастилата се продават самостоятелно,
а при НР мастилата си вървят с дюзите
и двете решения си имат и плюсове и минуси
при Канон плюса е, че консуматива е по-евтин,
но ако се запушат дюзите сменяш главата, която е доста по-скъпа
а при НР консуматива е доста по-скъп
Епсон имаха доста добри принтери и според мен съотношение цена/качество е много по-добро :roll:
bigshop - специалист
solo5 написа:
това е така, защото при принтерите на Канон мастилата се продават самостоятелно,
Не при всички модели.
solo5 написа:
при Канон плюса е, че консуматива е по-евтин,
но ако се запушат дюзите сменяш главата,
Обикновено не се сменя главата (с дюзите), а целия принтер - излиза на почти същата цена (разбира се не МФУ-тата). Но за да се запуши дюза, човек трябва доста дълго да не го е ползвал - повече от година.
Теди - специалист
HP-то има още едно преимущество печат в/у дискове.
wire - напреднал
От много гледане на промоции и вземане на съвети вече се пообърках и се разколебах за модела :? В момента има на промоция в Мултирама HP D5460 много се замислям за него, но...абе накрая ще видя какво да си взема, а и много зависи дали ще има коледни премии :roll: :lol:
bigshop - специалист
Теди написа:
HP-то има още едно преимущество печат в/у дискове.
Canon MP540 няма тази възможност. (Всички ли HP-a я имат?)

Но MP500 и MP630 я имат (други също).

Между другото преди няколко години Canon демонстрираше печат върху бански и върху шкурка. Разбира се със специални мастила. HP може ли?
Johny - майстор
Сменил съм два мастиленоструйни принтера НР. Не че са лоши, но ...
първо: в трицветната глава ми свършва едното мастило/обикновенно жълтото/. При грешно презареждане или няколкократно презареждане изхвърляш целият картридж/петдесет и косур лева/.
второ: ако не печаташ регулярно, дюзите засъхват и не винаги можеш да ги отпушиш /още петдесет и косур лева/.
Има принтери с по-евтини картриджи/и с по-малко мастило, но ефекта е същият/. Така че, ако вземаш мастиленоструен принтер, то по-добре с отделни мастилници.
Най-доброто решение-цветен лазерен принтер. Например това: http://www.voodoo.bg/categories/4/products/1988
Вярно, че е по-скъп, но никога няма да ти се запуши дюза и да изхвърлиш неизразходван картридж. В крайна сметка ще ти излезе по-евтино. Аз съм с този модел от три месеца и за сега нямам забележки.
Ако искаш, мога да ти подаря единият - НР 656.
wire - напреднал
Аз търся МФУ, а не само принтер. Жената така иска, макар че аз, предпочитам само принтер, но... :roll: Това за отделните глави е ясно и аз така смятам. За запазване има един трик - изтриваш ги хубаво и ги залепяш с тиксо, и държиш най-много на 22-23 градуса.
Johny благодаря за предложението, но самсуняк не бих си взел никога [-X предразсъдъци просто :lol:
Последна промяна от wire на вт дек 09, 2008 7:01 pm, променено общо 1 път.
Johny - майстор
Избягвам многофункционалните у/ва, защото като се повреди едното всички не работят.
А за Samsung-а, ще ти кажа, че много други марки/известни/ ползват в изделията си елементната база на Samsung, но отвън не се вижда.
кака Лара - специалист
Направи си груба сметка - какво разпечатваш, колко разпечатваш.
Лазерното си е на по- на сметка, откъдето и да го погледнеш, но при него за да ти е на сметка, трябва да го натовариш.
Имам МФУ на HP (1350) от 4 години. Цветната глава още си е ОК, черното е пълнено Н-пъти с "алтернативно" мастило, все още не отказва, но за Коледа ще му купя оригинална глава, празници са все пак, и то да намаже...Плюса на МФУ - несравнимо е удоволствието да можеш да си копираш личната карта в полунощ (когато ти трябва за 7 сутринта) по пантофи без това да заема допълнителен 0.3 м2 на бюрото...
Дотук за печата на документи. За снимките - ако си решил да си разпе4атваш любителски снимки на семейството (котката, къщата), пробвай за спорта, ама бързо ще се убедиш, 4е и онлайн поръ4ка да си пуснеш, по-евтино ще ти излезе. Всеки средностатистически принтер ще ти докара що годе нормална цветна графика или клип-арт на някой документ.
Идеята на всичко по-горе - не му мисли много. Купуваш домашна джаджа, която така или иначе ще е с поне 2 год гаранция.

Тема "Canon Pixma MP540?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: