Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
ср мар 18, 2020 9:30 amДани11 написа:
вт мар 17, 2020 8:28 pmfilmatoplo написа:
Мотор барбекю ,ама защо кварцова .
А коя е по добра?
Кварцовата естественно.
Аз преди 2 години сменях, само на кварцовата даваха 2 години гаранция. За другите видове беше гаранция франция.
brassSob - специалист
ср мар 18, 2020 9:35 amgnt69 написа:
А коя е по добра?
Кварцовата естественно.
Аз преди 2 години сменях, само на кварцовата даваха 2 години гаранция. За другите видове беше гаранция франция.
То и на керамиката се даваше преди време. Но и кварцовата ще стане така, когато започнат да горят. Ма мен ми звъннаха за изгоряла месец и половина.
gnt69 - майстор
ср мар 18, 2020 10:35 ambrassSob написа:
То и на керамиката се даваше преди време. Но и кварцовата ще стане така, когато започнат да горят. Ма мен ми звъннаха за изгоряла месец и половина.
Ще я сменят щом е в гаранция. За другите не даваха преди 2 години сега не знам.
Дани11 - специалист
А квацовата по бързо ли пали от обикновенната?
ср мар 18, 2020 5:54 pmДани11 написа:
Скоро някой писа, че сменил с керамична, но по мощна, която палела за около минута. Не вярвам кварцовата да е по бърза.
Мисля, че основно зависи от мощността, правилната настройка на първоначалната доза, скоростта на вентилатора и влажността на пелетите.
Едно да е малко на криво и Чао на бързото палене.
Доизгарям пелети 06.2018г. Нямат палене под 3 минути, а като прашаса яко бункера и големия шнек, ако не увелича дозата или не почистя, паленето става от втори опит.
gnt69 - майстор
ср мар 18, 2020 6:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср мар 18, 2020 5:54 pmДани11 написа:
Скоро някой писа, че сменил с керамична, но по мощна, която палела за около минута. Не вярвам кварцовата да е по бърза.
Мисля, че основно зависи от мощността, правилната настройка на първоначалната доза, скоростта на вентилатора и влажността на пелетите.
Едно да е малко на криво и Чао на бързото палене.
Доизгарям пелети 06.2018г. Нямат палене под 3 минути, а като прашаса яко бункера и големия шнек, ако не увелича дозата или не почистя, паленето става от втори опит.
Тоз от мотор барбекю ми обясняваше че кварцовите греели най много и пали най бързо ма ба ли го коя каква е. :partyman:
kani123 - напреднал
ср мар 18, 2020 9:35 amgnt69 написа:
А коя е по добра?
Кварцовата естественно.
Купих запалка даже и във фирмата не знаят Каква е за 52 лв смених я малко трудничко но няма проблем и три години Имам ал 18 и тази сутрин ми се запалиха буриите кой параметър трябва да пипна за да не се получава друг път това
вт мар 24, 2020 5:17 amkani123 написа:
... Имам ал 18 и тази сутрин ми се запалиха буриите кой параметър трябва да пипна за да не се получава друг път това
Четката за бурии, но не работи еднократно.
kani123 - напреднал
вт мар 24, 2020 7:35 amТрифон П.Трифонов написа:
... Имам ал 18 и тази сутрин ми се запалиха буриите кой параметър трябва да пипна за да не се получава друг път това
Това не работи еднократно не го разбрах аз ги чистя буриите всеки месец По принцип дали самата печка вътре трябва да се изчисти то сега много студено сега като се прибера пак ще огледам но станаха червени Това е много опасно от три години за първи път ми се случва и предполагам че се запалиха когато изгасна печката и започна да обдухва
kani123 - напреднал
вт мар 24, 2020 10:28 amkani123 написа:
вт мар 24, 2020 7:35 amТрифон П.Трифонов написа:
Това не работи еднократно не го разбрах аз ги чистя буриите всеки месец По принцип дали самата печка вътре трябва да се изчисти то сега много студено сега като се прибера пак ще огледам но станаха червени Това е много опасно от три години за първи път ми се случва и предполагам че се запалиха когато изгасна печката и започна да обдухва
Отделно така като си мисля Няма как да стигне Искра до буриите въпроса ми е още дали 55 трябва да се намали за изходящите газове и на колко трябва да бъде сега ме е страх да я оставям да работи когато няма никой у дома Алба 18 е камината Много са загрели и затова се е запалила така мисля ако някой има отговор на въпроса ми моля да сподели

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: