• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за хидроизолация или разгледайте майстори и фирми за хидроизолация.
entusiast - специалист
Идеята ми е да събера малко мнения за видовете хидроизолации с които се ремонтират покривите на панелните блокове. Предстои ни на входа да си подменяме хидроизолацията, че много протече, и ми се иска който е преминал през тези проблеми или просто има информация, да я сподели. Желателно е без реклама на фирми които правят подмяна на тези изолации - идеята ми е да разбера кои материали стават и за кои само ще си вхърлиме парите на вятъра.

Предварително благодаря на всички отзовали се.
entusiast - специалист
нито един отговор за почти 1 седмица?! нито един, който да се е сблъсквал с хидроизолации на плоски покриви?! не мога да повярвам!
Master_Kenobi - V.I.P.
Ами, да. Проблемът е банален и за това... Освен това не сте дали никакви сведения за покрива и бюджета, с който ще разполагате.
Обикновено се минава на варианта "най-ефтино" и тогава няма фирми и избор на технологии, а просто хващате първите свободни мургави събратя и го правят, както те си знаят.
Ако не сте с ограничен бюджет, кажете си изискванията и да се коментира.

Така поста ви изглежда малко като тестване реакцията на съфорумците. Май нищо не сте проучили до сега по въпроса и искате да ви го сервират наготово. А въпросът обикновено за тоя случай е банален - дали да са един или два пласта воалит и кой е по-ефтиният материал, а да и дали оправяме улуците...

Не става така - питайте конкретно! :)
entusiast - специалист
въпреки мъмренето което получавам, благодаря за включването :)
ами не съм конкретизирал, защото наистина не виждам какво да конкретизирам, ама айде.
няма такова нещо като неограничен бюджет! може би само при някой мултимилионер, но не и при обща етажна собственост! какво да конкрезизирам повече? 250 квадрата е приблизително покрива и мисля че по 400-500 на апартамент или общо към 10 хиляди трябва да стигнат...

Въпросът ми е друг. Има така наречените мушами - промазани с битум материи, които имат също различни вариации в зависимост от основата, която е промазана, а и ги произвеждат различни производители. Коя вариация е евтинджоса, и кое е наистина доброто? С изключение на Воалита, всички други наименования са явно собствени марки на производителите, защото на всяка фирма са уникални. Има различни дебелини - колко е оптималното? Тези българските на Хидроизомат, Изола-Петров (или някои други) добри ли са или да търсиме оферти с материали на чужди (и кои?) фирми?

Имало разни други технологии със заливане, но аз от проучването по интернет не намирам засега такова нещо.
Може да има и нещо още по-различно... ето за такива неща ми е въпроса.

Колко е живота на отделните видове изолации?

Надавям се някой да ми каже: "Пич, за качествена изолация ви трябва Материал-1 или Материал-2 или ако искате съвсем да се изхвърлите, ама излиза прекалено скъпо, Материал-3. Обикновенно фирмите печелят с най-ниски цена защото пробутват оферти с Материал-4 или Материал-5 при монтиирането си стестяват Материал-6, затова видиш ли тези материали 4, 5 - бятай от тях."
Аз поне, като разбирам от нещо, под такава форма си давам съветите за да помогна максимално.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ОК. Кажи какво е в момента състоянието на пустия покрив. Каква е основата под сега съществуващата изолация.
Основното при битуните покривни изолации е качеството на полагане.
Прочети пак горното изречение и намери във форума и изобщо в нета инфо за битумни изолации.
Общо казано, забрави за мушами всякакви видове и се интересувай от основи с някаква оплетка - нетъкан текстил и тн. Независимо от броя и вида на слоевете, най-отгоре да е минерална посипка.
И само можеш да се надяваш някой да отдели толкова време, че да я свърши тая работа вместо теб. Пък и нали за да вземеш решение трябва сам да си наясно със всички възможности.
roofmaster - напреднал
Препоръчвам-Tegola - канадска не италия,IKO или Биорнер-незнам
как точно е на немски,рускиат също нее лош. около 4мм,армировка
полиестер ,избягвайте стъкленния воал.Офертата приблизително е
14-18лв.м/2 - един пласт,гаранции около 5 до 10г.Има и др.добри
матер.разбирасе, но има и.....
Domashen_maistor - специалист
Внимавай с майсторите. По-тъмните не са за предпочитане, ако и да са им по-евтини офертите.
roofmaster - напреднал
Внимавай с майсторите. По-тъмните не са за предпочитане, ако и да са им по-евтини офертите.

ТОЧНО.
pantsiani - помощник
Има три вида технология на производство на битума - стъклен воал (воалит) за около 0 градуса, APP за около -10* и SBS за около -20 гр. Освен това има значение дебелината, респективно килограмите на кв. метър. Под 4 мм или 4,5 - 4,6 кг вече става компромис с качеството. Много важна характеристика е коеф. на скъсване. Определя се в нютони, като парче 5 на 5 см се опъва до скъсване в лабораторни условия. При този показател българските са най-много до 450/350, докато аз работя само с 800/800. Освен това има и няколко други по несъществени характеристики, в полза на SBS-a.
Препоръчвам технология SBS, дебелина 4мм, 4,6кг с характеристика на скъсване 800 на 800.
ас предлагам с аквамат но е препоръчително да го купите с еластификатора заради земетрсенията
  • 1
  • 2

Тема "Какъв тип изолация да избереме за покрива на панелния блок?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: