• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 19
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Баш Майсторо - специалист
Ама и майстори, ръцете си оставили на оградата. От последната снимка ще добиете представа къде искам да направя тераса, за сега съм се ориентирал да е от дувара до другия ъгъл на къщата до външните стълби и да кажем 3м. на зад към двора. Това се пада на север и за сега си мисля, че няма да е много удачно да я покривам и от горе като чердак и не че не искам, но си мисля постоянно ще е сянка, а ако я оставя открита и поставя на стената под керемидите закрепена тента или как му казват дето при нужда се разпъва /Дъжд, Слънце/ и когато не е нужно се прибира към стената. Няма да е много красиво, но може би функционално? П.П. относно външното стълбище вече съм го покрил с навес и в бъдеще мисля да затворя, но за това по на там ще стане въпрос. :wink: П.П.П. Забравих да спомена, че разстоянието от стълбите до оградата е 5,5м.
Прикачен файл:
rsz_img_20191019_165640.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191019_165655.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191028_081302.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191028_081310.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191028_081347.jpg
Реших да покрия стълбището щото ми писна, като завали дъжд да ми намокря забравените на стълбите обувки и да ходя с мокри чорапи. А и да е по завет че е северна страна.
Прикачен файл:
rsz_img_20191109_130617.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191111_114032.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191111_114020.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191111_114050.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191114_073940.jpg
Имах помощник за поставянето на страничната челна дъска щото сам е трудно и няма смисъл да се мъча, ако има кой да помогне и по - бързо става. Успях да сложа слой хидроизолация без посипка, но с посипката ще полагам когато пак се затопли времето. За сега дори един слой течове няма , но за всеки случай пък и да е по завършено ще го размина с такава червена но с посипка 4 или 5 милиметра е чака в гаража. Чудех се дали да е пчелна пита, но няма да се вижда и е излишно скъпа а ефекта е един и същ освен визуалния.
Прикачен файл:
rsz_img_20191117_152036.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191124_152513.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191124_152558.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191120_140441.jpg
Прикачен файл:
rsz_img_20191120_140450.jpg
1. Решил съм в бъдеще да затворя стълбището, като късата стена ще я иззидам с циментови тухли, а за по - дългата лявата си мисля да монтирам за гредите на скара картон, фазер или ламперия не съм решил още, дайте идеи ако сте правили нещо подобно. Малко ще е играчка зарязването по стъпалата ама няма начин. Даже си мисля за комбинация: Денивелацията на стъпалата между колоните ще изравня с Г. фазер хем по лесно се зарязва и монтира, като над двете изравнения да накова дървено дюшеме до горе.
2. От вън ще налепя ХПС 10 см. върху това с което съм затворил от вътре , после шпакловка с мрежа и мазилка, а лицата на гредите /колоните/ ще оставя да се виждат те са 12Х12 см. Даже мисля между вертикалните колони да сложа хоризонтални, хем ще укрепят допълнително и от вън ще са като кошаци.
3. Тавана. Между горните ребра, които са 5Х10 см. през 50 см. смятам да наредя 5 см. каменна вата висока плътност и между гредите картон, като част от гредите ще остане видима. Другият по - лесен и топло - ефективен вариянт може би е 10 см. вата и да затворя с ламперия, но няма да се виждат гредите.
4. Като се затворят стените долу ще сложа хубава врата, че тая сега нея бива ама уж беше за временно пък кво стана. Може би ще сложа ПВЦ дограма Врата със стъклопакет и над нея до горе да влиза светлина през деня. Да оставя ли и прозорец/и и на стената за светлина? :?
Долу под стълбището няма да го затварям да може да се ползва за разни работи.
Sandman - специалист
пет мар 27, 2020 1:03 pmБаш Майсторо написа:
1. Решил съм в бъдеще да затворя стълбището, като късата стена ще я иззидам с циментови тухли, а за по - дългата лявата си мисля да монтирам за гредите на скара картон, фазер или ламперия не съм решил още, дайте идеи ако сте правили нещо подобно. Малко ще е играчка зарязването по стъпалата ама няма начин. Даже си мисля за комбинация: Денивелацията на стъпалата между колоните ще изравня с Г. фазер хем по лесно се зарязва и монтира, като над двете изравнения да накова дървено дюшеме до горе.....
Защо искаш да го затвориш така? Ще стане като коридор, а е бая дълго. Можеш да иззидаш до някъде и нагоре да сложиш дограма, аз поне така бих направил.

Поздравления за мерака! Добре са ти се получили нещата :respekt:
пет мар 27, 2020 3:37 pmSandman написа:
Защо искаш да го затвориш така? Ще стане като коридор, а е бая дълго. Можеш да иззидаш до някъде и нагоре да сложиш дограма, аз поне така бих направил.

Благодаря ти ! Ми не знам толко ми е акъла :? , аз за това и Ви питам. Повече хора тука имат повече идеи. Основно това ми дойде на акъла за по - бързо и евтино, но имаш право, преди да почна нещо по затварянето ще викна познат дето прави дограма да се посъветвам. Относно да стане коридор няма проблем, тъкмо ще сложа още една закачалка за дрехи на стената му и повече обувки по него да се оставят, така или иначе горе коридорчето е малко. Пък аз всичко по закачалките слагам да ми е разгледно не прибирам много по шкафовете. Понеже оставих горе скапана врата, се надявам ако го затворя, като предверие горе коридорчето ще е по-топло зимата. Не че няма и вратата да сменя но искам да затворя стълбището, ако както казваш сложа дограма сигурно ако е хубава пак ще се отрази положително няма да вее вятър и сняг, но все пак няма ли повече студ да предава от колкото ако е стена с изолация?
Sandman - специалист
Със сигурност едва ли ще е като със стена, но иначе ще е все едно влизаш в букнер.
Ако сложиш 4 сезона троен стъклопакет(ние поне на такъв заложихме) и изолираш иззиданото под дограмата и стълбището отдолу с фибранче, мисля ще е ок. Така можеш да минеш с тънка изолация на стената на къщата към коридора. Тавана като изолираш и си чук според мен :)
Коридора ще ти е и като изолация един вид.
Може и да не съм прав де, изказвам мнение как ми изглежда добре...
пет мар 27, 2020 7:03 pmSandman написа:

Коридора ще ти е и като изолация един вид.
Може и да не съм прав де, изказвам мнение как ми изглежда добре...
И аз така си мисля, стената дето е към къщата ще завърша с тухли до горе, може и с единички щото имам хубавите съм отделил. От вътре на тая стена 5 см. изолация ще са достатъчни, а от вън 10 см. И аз си го мислех това за фибрана под стълбището. Сега вече се поизчисти картинката около стълбището и такъв вариант ме устройва. Само размерите наистина са големи и да видим какво ще каже човека с дограмата, така да направя конструкцията та да могат да се вдигат стъклата, ако ще са цели де, те няма да се отварят и смятам това ще намали и цената. :supz:
Sandman - специалист
пет мар 27, 2020 7:52 pmБаш Майсторо написа:
...Само размерите наистина са големи и да видим какво ще каже човека с дограмата, така да направя конструкцията та да могат да се вдигат стъклата, ако ще са цели де, те няма да се отварят и смятам това ще намали и цената. :supz:
Не е нужно да са големи. Ако иззидаш до някаква височина ще са по-ниски. Примерно на метър височина тухли, от там нагоре прозорец. Като може и да не е до горе прозореца, а над него до тавана да имаш малки неотваряеми прозорчета. Абе варианти много, вкусове разни, знаеш :)

Зависи на колко прозореца ще разделиш, можеш да оставиш 2 отваряеми само примерно.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 19

Тема "Ремонт на стара къща в стил Направи Сам." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: