• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Robert - специалист
Здравейте,
Снощи при включване на таванен абажур с една лампа същата премига за секунда-две и спря да свети.Смених я с нова без резултат. С фазомер измерих напрежението във фасунката- липсваше фаза.Същото направих и горе на лустер клемата където е захраненен абажура, пак липсваше фаза.Ключът на този абажур е двоен, като единия обслужва друг полюлей в трапезарията и там всичко е добре. Измерих напрежението в самия ключ при включено положение и двата показват наличие на напрежение,има фаза. Молбата ми някой би ли могъл да ме насочи къде да търся повредата- в евентуално хлабава връзка в разпределителната кутия или в изгорял кабел, но пък мирис на изолация няма. Няколко пъти после при светване лампата за миг проблясваше .
nikolov333 - майстор
Търси "слаба"връзка.. Вече дали ще е в кутията или по кабела е трудно да се отгатне, но логично е първо да търсиш там, ако има такава разбира се..
bijonisler@gmail.com - специалист
нед мар 29, 2020 5:41 pmRobert написа:
Здравейте,
Снощи при включване на таванен абажур с една лампа същата премига за секунда-две и спря да свети.Смених я с нова без резултат. С фазомер измерих напрежението във фасунката- липсваше фаза.Същото направих и горе на лустер клемата където е захраненен абажура, пак липсваше фаза.Ключът на този абажур е двоен, като единия обслужва друг полюлей в трапезарията и там всичко е добре. Измерих напрежението в самия ключ при включено положение и двата показват наличие на напрежение,има фаза. Молбата ми някой би ли могъл да ме насочи къде да търся повредата- в евентуално хлабава връзка в разпределителната кутия или в изгорял кабел, но пък мирис на изолация няма. Няколко пъти после при светване лампата за миг проблясваше .
Търси хлабава връзка в ключа или в разклонителна кутия.Малка е вероятноста да е изгорял кабел,консумацията е много малка за да натовари кабела.
lov - майстор
И фазомера не става за мерене и не е измерителен уред. Писано е много пъти по темата за фазоуказателите.
krasi92 - майстор
А може и клемата над ламбата да трябва да се стегне
Robert - специалист
нед мар 29, 2020 9:43 pmkrasi92 написа:
Клемата над лампата е стегната добре,но до нея изобщо не достига ток.В ключа замервам на болтчетата, не знам ако там има нагорял кабел дали той не причината. От разпределителната кутия няма как да е защото ток до ключа има.
iliya_i - майстор
пон мар 30, 2020 10:24 amRobert написа:
От разпределителната кутия няма как да е защото ток до ключа има.
???????????????????????????Смяташ, че кабела от ключа отива направо в лампата, без да има свързване в разклонителната кутия????????????????????????????????
Robert написа:
В ключа замервам на болтчетата, не знам ако там има нагорял кабел дали той не причината.
Ами извади го този ключ от станата и виж какво има по кабелите.
nikolov333 - майстор
Клемата над лампата е стегната добре,но до нея изобщо не достига ток.В ключа замервам на болтчетата, не знам ако там има нагорял кабел дали той не причината. От разпределителната кутия няма как да е защото ток до ключа има.
Пробвай с друг ключ дали ще се оправи.. или за пробата смени кабелите към лампите само да провериш дали свети..
moimoimoi - майстор
От разпределителната кутия няма как да е защото ток до ключа има.
от това ти мнение става ясно че нищо не разбираш.
при най простия ключ има два проводника между ключа и разклонителната кутия.
единия проводник е отклонението на фазата за ключа-ако имаш фаза в ключа то тази връзка е ок
другия проводник е тоя дето предава фазата към лампата-е там е проблема в разклонителната кутия
kozl - майстор
пон мар 30, 2020 12:51 pmnikolov333 написа:
Пробвай с друг ключ дали ще се оправи.. или за пробата смени кабелите към лампите само да провериш дали свети..
И аз залагам на тва :roll:
Щото ако не е туй шъ се наложи да изчука РК, която вероятно е замаскирана със шпакловка.
А да не би авторът да е пробивал нейде за дюбели :?
  • 1
  • 2

Тема "Неработещ абажур" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: