пон апр 06, 2020 9:02 pmspeka_rs написа: Ако не спира по високо, значи не е толкова зле.Как по-високи? И за охлаждане ще я ползвам.
п.с. Аз да попитам ти за охлаждане ще я ползваш ли ?

вт апр 07, 2020 8:23 pmthegmin написа:Ако не спира по високо налягане на фреона, би трябвало да не си я презаредил.пон апр 06, 2020 9:02 pmspeka_rs написа: Ако не спира по високо, значи не е толкова зле.Как по-високи? И за охлаждане ще я ползвам.
п.с. Аз да попитам ти за охлаждане ще я ползваш ли ?![]()
вт апр 07, 2020 9:44 pmspeka_rs написа:Не спира, но ми се ще да знам дали е оптимално количеството . Иначе на него пише 3.8кг фабрично. Пише също max charge x 1.3. Това е към 5кила макс. Аз му заредих към 1.2 кг и няма как да съм го презаредил. Теоритично поне.вт апр 07, 2020 8:23 pmthegmin написа:Ако не спира по високо налягане на фреона, би трябвало да не си я презаредил.пон апр 06, 2020 9:02 pmspeka_rs написа: Ако не спира по високо, значи не е толкова зле.Как по-високи? И за охлаждане ще я ползвам.
п.с. Аз да попитам ти за охлаждане ще я ползваш ли ?![]()
вт апр 07, 2020 8:22 pmthegmin написа: Има ли някъде в нета урок? Гледам клипчета в ютуб ама тотално ме объркаха с тия фаренхайти и psi. Това което разбрах е че за този тип климатици се мери температура на подохлаждане и гоня разлика някаква разлика? Така ли? Взех си и двата манометъра и имам амперклещи с термодвойка.Хубаво, че имаш. Защо не ги използваш?
вт апр 07, 2020 10:30 pmAhmakov написа:Ами честно не знам как.вт апр 07, 2020 8:22 pmthegmin написа: Има ли някъде в нета урок? Гледам клипчета в ютуб ама тотално ме объркаха с тия фаренхайти и psi. Това което разбрах е че за този тип климатици се мери температура на подохлаждане и гоня разлика някаква разлика? Така ли? Взех си и двата манометъра и имам амперклещи с термодвойка.Хубаво, че имаш. Защо не ги използваш?
вт апр 07, 2020 10:34 pmthegmin написа:Така правилно ли разбирам? Меря разлика между тънка тръба по манометър и температура на дебела тръба по мултицет? В режим на охлаждане на макс, компресора е към 80-90% вече, не самия пик. Гледам по амперклещи за 5кв макс на компресора точи към 4кв. Така в тези условия. По манометър на тънка тръба фреона отговаря на 10гр. По мултицет на дебела тръба е -4, -5 градуса. Ама не съм сигурен че така се мери.вт апр 07, 2020 10:30 pmAhmakov написа:Ами честно не знам как.вт апр 07, 2020 8:22 pmthegmin написа: Има ли някъде в нета урок? Гледам клипчета в ютуб ама тотално ме объркаха с тия фаренхайти и psi. Това което разбрах е че за този тип климатици се мери температура на подохлаждане и гоня разлика някаква разлика? Така ли? Взех си и двата манометъра и имам амперклещи с термодвойка.Хубаво, че имаш. Защо не ги използваш?Не схванах какво и как да меря
Моля за помощ
![]()
ср апр 08, 2020 6:13 pmthegmin написа: Така правилно ли разбирам? Меря разлика между тънка тръба по манометър и температура на дебела тръба по мултицет? В режим на охлаждане на макс, компресора е към 80-90% вече, не самия пик. Гледам по амперклещи за 5кв макс на компресора точи към 4кв. Така в тези условия. По манометър на тънка тръба фреона отговаря на 10гр. По мултицет на дебела тръба е -4, -5 градуса. Ама не съм сигурен че така се мери.От това дето си написал, ако вярно си мерил, имаш проблем, не само със зареждането.![]()
ср апр 08, 2020 11:17 pmAhmakov написа:При около 15 градуса външна. Водата е около 30. Датчика го сложих над гореща чаша. Помпата е мощна 35/6 мисля че се води, пише 80вата на нея.ср апр 08, 2020 6:13 pmthegmin написа: Така правилно ли разбирам? Меря разлика между тънка тръба по манометър и температура на дебела тръба по мултицет? В режим на охлаждане на макс, компресора е към 80-90% вече, не самия пик. Гледам по амперклещи за 5кв макс на компресора точи към 4кв. Така в тези условия. По манометър на тънка тръба фреона отговаря на 10гр. По мултицет на дебела тръба е -4, -5 градуса. Ама не съм сигурен че така се мери.От това дето си написал, ако вярно си мерил, имаш проблем, не само със зареждането.![]()
Това при каква външна температура и на водата. Водна помпа с какъв дебит. ....
пон апр 13, 2020 5:25 pmthegmin написа: Купих си станция и везна и го заредих по табелка. Трябваха му още 1.8 кила.Браво за инструмента много полезно нещо.Лошото е че изпуснах студът.
Есента чак ще разбера как топли.
пон апр 13, 2020 5:25 pmthegmin написа: Имам друг въпрос. Как решавате проблема с големия диапазон на датчика? Сега ще си въртя съпротивлението когато включвам на охлаждане, ама има ли друг начин? И другото, искам да направя байпаси за топлене на бойлера. Кажете как да го автоматизирам?Ами погледни за някакав 3 пътен клапан. Примерно Херц имат интересни идеи.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: