Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
В неделя обикалях и ръгах термомертъра в гнездата за тикви и тиквички - перфектна топлина на 10 см напечено място + 16-17 гр. Да ама вчера сутринта сняг , по обяд ту суграшица, ту сняг. Добре ,че не на бучих семената макар и по туба галон.
Днеска навън вятър и студ , в оранцера бучих семена в кофички за чушки и краставици. Навън не е за мъже, а само за каки да копат. :-D
Има, да сея лозички , ама при този вятър , сняг и студ не ми се мръзне.
Иначе за ядене има ; днес спанак с ориз , утре ориз със спанак :-D . Майтапя се.
Салатки. лук , манголд. спанак, репички и някоя останала тиква в запас.
Милият ни форум пак са завърна.

Да са похваля- вчера палих БМВто на баба Гана и ма черпи разсад. Домат чушка и розово биволско сърце, по десетина коренчета, колкото скубна наеднаш. Се си мислех, моят да върви добре, ма баба Гана пак ма удари в земята, с разсад. От домат може да го докараме тая година. Също и от към люто. Малко са забавиха, ама освен мексиканските злобарки, поникнаха ми и жълтите навирени, както и пипер Сиврия.
Дали е време за краставички и тиквички? Началото на Май буча направо в градината. Не са занимавам с найлони.
нед мар 15, 2020 9:36 pmDjack написа:
нед мар 15, 2020 1:55 pmТрифон П.Трифонов написа:

От дръвника наскачаха сушени черничеви цепеници.
Чувам, че са ползват за оцветяване на домашен дезинфектант.
Че няма да ги горя, ясно е, а ако на някой му са прище, подарявам и разпращам.
... Ако има още, се кандидатирам! :partyman:
Благодаря за стъкленицата!
Djack - специалист
пет апр 03, 2020 12:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
..........

Благодаря за стъкленицата!
A aз, брагодаря за черницата! Днес част от нея, влезе в два бидона да се изкисва! :wink: :partyman:
Делян - специалист
Втора поредна година не ми поникват семената на чорбаджийските чушки :axe:
Май ще я вкарвам в черния списък тази фирма дар и нейните пласьори аграрата...
Сега презасях със семена на опал зи - да видим те как ще се отчетат.
нед апр 05, 2020 10:02 pmДелян написа:
Втора поредна година не ми поникват семената на чорбаджийските чушки :axe:
Май ще я вкарвам в черния списък тази фирма дар и нейните пласьори аграрата...
Сега презасях със семена на опал зи - да видим те как ще се отчетат.
Колко дни минаха от посяването и при какви условия ти е очаквания разсад?
Семената кога са купувани? Ако са ти от миналата година, или по стари, как са съхранявани?
preslav - майстор
пон апр 06, 2020 12:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Колко дни минаха от посяването и при какви условия ти е очаквания разсад?
Семената кога са купувани? Ако са ти от миналата година, или по стари, как са съхранявани?
То за фирмата ДАР става въпрос, и аз споменах, че техните камби не изникнаха, а бяха сложени по едно и също време, при едни и същи условия със семките на пипер слоново ухо. На пакетчето на камбите пише, че са годни до 2022 г. купил съм ги в деня на посяването - ДАР съм ги зачеркнал, май ще зачеркна и дистрибутора им.
Ясно Пресли. Радвам се, че се включваш.
Семките на баба Минка и баба Радка никнат години след като бабите вече не са сред нас.
По никой начин не са третирани. Късмет ли е, до семе ли е? Камбите и пиперите не поникват и ще ги изхвърля, но доматите са над 90%.

Неска включих щепсъла и за половин час опрайх два кубика пръчки от лозите.
Миналата година си играх да ги режа на разпалки за печката. Излишна занимавка.
Излезе две купчинки мулч. За никъде, но поне си го връщам в земята. Май ши препрочитам миналогодишните форумни подвизи в тая насока.
https://photos.app.goo.gl/YkvoeBvpy8xnc9Qk8
preslav - майстор
'несКА булката пикира, ама не с метлата, а с разсада за доматя - май ще има за раздаване непикирано. Заявките се изпълняват по реда на получаването им.
ср апр 08, 2020 8:42 pmpreslav написа:
'несКА булката пикира, ама не с метлата, а с разсада за доматя - май ще има за раздаване непикирано. Заявките се изпълняват по реда на получаването им.
Колко тий голям непикирания? Хахааааа!!!
Моя ако окъсней, ще звънкам за "стартов".
Никой нищо не каза за краставичи и тиквочест разсад. Май окъснявам, ама тия дни ще буча в кофички.
preslav - майстор
ср апр 08, 2020 9:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
Колко тий голям непикирания? Хахааааа!!!
Моя ако окъсней, ще звънкам за "стартов".
Никой нищо не каза за краставичи и тиквочест разсад. Май окъснявам, ама тия дни ще буча в кофички.
Около 3 см. на височина и кибритена клечка на дебелина - агрономът каза, че бил хубав.
За краставички и тиквички ми се струва рано, може би към края на месеца ще трябва вече да се слагат в кофички (директно в полето не ми се получава).

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: