Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tzetz009 - специалист
пет апр 10, 2020 8:14 pmiliya_i написа:
Това, че дишането на чист кислород е вредно, е силно преувеличено......Та не знам кой ИДИОТ измисли с болния си мозък, че кислорода е мнОООООООООООго вреден.....
:? Е-е-м-и-и , това съм го чел доста отдавна и то на руски език и на хартиен носител . RAM паметта ми го е запазила :)
! Ако точно руснаците ще лъжат незнам за какво им е в него отдавнашния момент да го правят изобщо ?!?

:partyman: :partyman: :partyman:
iliya_i - майстор
пет апр 10, 2020 9:00 pmhidrazin написа:
Само дето последно време се появяват все повече съобщения за ненормално висока смъртност при пациенти с COVID 19 поставени на вентилация.
Вентилацията не е с чист кислород. Тя се регулира между 21 и 100 %, според нуждите на пациента.
А причината за високата смъртност не е във кислорода, а в това което е предизвикало употребата му. Без кислорода и вентилацията смъртта щеше да настъпи просто по-рано, в следствие на белодробната недостатъчност, водеща до хипоксия.
Така, че по-леко с квалификациите за кислорода и вентилацията като смъртоносни. Смъртоносна е хипоксията, коато може да настъпо и при обдишване със 100% кислород, при положение, че на човека са останали по-малко от 25 процента от капацитета на белия дроб. Ами последния ще си умре и без вентилация.

Все едно да твърдим, че сърдечния байпас е много вреден, защото всички с байпас рано или по-късно умират.
Последна промяна от iliya_i на пет апр 10, 2020 10:39 pm, променено общо 2 пъти.
iliya_i - майстор
пет апр 10, 2020 9:50 pmtzetz009 написа:
Това, че дишането на чист кислород е вредно, е силно преувеличено......Та не знам кой ИДИОТ измисли с болния си мозък, че кислорода е мнОООООООООООго вреден.....
:? Е-е-м-и-и , това съм го чел доста отдавна и то на руски език и на хартиен носител . RAM паметта ми го е запазила :)
! Ако точно руснаците ще лъжат незнам за какво им е в него отдавнашния момент да го правят изобщо ?!?

Пак да попитам - за кого е вреден?
За този, дето дробовете му работят на 100%, или за този, дето дробовете му са останали на 25% капацитет?
bota156 - специалист
пет апр 10, 2020 10:35 pmiliya_i написа:

За този, дето дробовете му работят на 100%, или за този, дето дробовете му са останали на 25% капацитет?
Като са ти на 25% дробовете за по дълго време (седмици) нищо не може да те спаси.
И кислорода е вреден ако вдигаш с него над 100 сатурация, той и затова се регулира - подава се по малко да не станеш кислородо зависим.
Всички раково и белодробни които стигнат до нуждата от кислород, дават им при сатурация под 80 или по скоро 70. "Литват" след подаване на кислород ама изкарват макс 2 месеца щото дроба и дишането се е предало
iliya_i - майстор
пет апр 10, 2020 10:53 pmbota156 написа:
пет апр 10, 2020 10:35 pmiliya_i написа:

Като са ти на 25% дробовете за по дълго време (седмици) нищо не може да те спаси.
И кислорода е вреден ако вдигаш с него над 100 сатурация, той и затова се регулира - подава се по малко да не станеш кислородо зависим.
Всички раково и белодробни които стигнат до нуждата от кислород, дават им при сатурация под 80 или по скоро 70. "Литват" след подаване на кислород ама изкарват макс 2 месеца щото дроба и дишането се е предало
В случая, при инфекцията (за разлика от рака) процеса в белия дроб е обратим.
През времето в което човека е на вентилатор и повишено съдържание на кислород имунната система има шанса да изгради антитела, които да преборят инфекцията и дроба да започне да възстановява своите функции.
Да, както Hidrazin посочи, тези пациенти при които това се случва са 20-25% от всички. При останалите се случва това, което би се случило, ако на се използва изкуствена вентилация с кислород. Но един на всеки 5 успява да се възстанови. Благодарение на това, че известно време живота в него е поддържан изкуствено. А този шанс не бива да се пренебрегва.

А това над 100% сатурация, не знам от къде го измисли. Саторацията е процента на насищане на хемоглобина с кислород. Не може да надхвърли 100%.
Представящ ли си 101 градусов спирт? Максимума при етиловият алкохол е 98 градуса.
hidrazin - майстор
съб апр 11, 2020 7:31 amiliya_i написа:
Представящ ли си 101 градусов спирт? Максимума при етиловият алкохол е 98 градуса.
Чак 101% не ама едни 99,8 да. Че и не само си го представям...
И стига с тоя кислород - поста ми беше за ксмонаФтите.
А това за повишената смъртност при използване на вентилатори съм го отбелязал като статистика направена от лекари а не от мен.
Пилците и патките ще ги броим ... по-нататък.
Аре утре всички да си слагат бурките. Е, поне тези дето са решили да си подадат носа на улицата.
Заповед № РД-01-197/11.04.2020 г.
:partyman:

Тема "UVC Стерилизатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: