Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет апр 10, 2020 7:53 pmDancho87 написа:
:drinkers:
Спецовете по газта са Лазар и Еспейса. Аз съм си спец вкъщи.
От многото четене (как ми стигна времето- не знам) прецених, че тия котлета са максимално ефективни при ниска температура. Смятах си радиаторите да ме стоплят при -15 студ с 50 градуса подавана вода. Не знам колко е правилно, а ти намирай време да четеш! Газта не ти я прекарват от неска за вчера, та да ти е яйцето на задника.
Наздраве!
speka_rs - майстор
пет апр 10, 2020 3:38 pmDancho87 написа:

Ще има стаен термостат в голямото помещение и термоглави на всеки радиатор
Щом стайния термостат ще е в хола според мен на радиаторите там не им трябват термо глави.
А за радиатора в гаража не вярвам да успее да прегрее гаража. А там винаги може да се понамали от нормалния кран.
Dancho87 - напреднал
съб апр 11, 2020 6:38 amspeka_rs написа:

Щом стайния термостат ще е в хола според мен на радиаторите там не им трябват термо глави.
А за радиатора в гаража не вярвам да успее да прегрее гаража. А там винаги може да се понамали от нормалния кран.
Благодаря за съвета има логика да не се слагат термоглави в помещението със стайния термостат
нед апр 12, 2020 9:09 pmDancho87 написа:

Благодаря за съвета има логика да не се слагат термоглави в помещението със стайния термостат
Ти на тая кълка не лягай! Ако някое от другите помещения искат още малко, че да стоплят, с една термоглава можеш да го спънеш термостатот. Естествено, че става и с баланс чрез секретните кранове, но това го можем само аз и група инсталатори.
Няма да обеднееш с 15 лева, пък ако си го нагодил, карай си на термостат.
Най ме е било яд, кога съм са цинцарил и после се е налагало да преправям.
Е сега, като свърши отоплителния, трябва да сменям обезвъздушител.
То хубу, ма ни кран съм сложил под него, ни клапан.
Е?!!!! Трябва да източвам. А клапанчето дали има левче?!
speka_rs - майстор
Аз на радиатор 200х60 и 180х60 не бих им сложил термоглави, заради проблеми със циркулацията. Ял съм го вече и след това съм променял инсталция.
Dancho87 - напреднал
нед апр 12, 2020 9:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед апр 12, 2020 9:09 pmDancho87 написа:

Ти на тая кълка не лягай! Ако някое от другите помещения искат още малко, че да стоплят, с една термоглава можеш да го спънеш термостатот. Естествено, че става и с баланс чрез секретните кранове, но това го можем само аз и група инсталатори.
Няма да обеднееш с 15 лева, пък ако си го нагодил, карай си на термостат.
Най ме е било яд, кога съм са цинцарил и после се е налагало да преправям.
Е сега, като свърши отоплителния, трябва да сменям обезвъздушител.
То хубу, ма ни кран съм сложил под него, ни клапан.
Е?!!!! Трябва да източвам. А клапанчето дали има левче?!
Колега как така с една термоглава мога да спъна термостата? Защото тои ще е в голямото помещение с още 3 радиатора.
А относно бързането ми за което споменах е че в момента се шпакловат стени и трябва да се монтират радиаторите за да може да се шпаклова и там където тръбите са скрити в стената.
filmatoplo - майстор
Сложи си кранове за термоглави да си подготвен -защото по никое време не се подменят ,глави може и в последствие ,както и термостат .Крановете за термоглави -си идват фабрично с едни капачки които играят врътки с които крана може да се спира и пуска като обикновен кран .Много пъти на обекти клиента не знае какво иска ,и аз му залагам такива кранове ,в един момент тези клиенти им се преисква да имат термоглави ,започват с кавга и ме обвиняват че не разбирам и какъв майстор съм като не съм сложил термоглави .След като им покажа ,че съм помислил за тях предварително и съм поставил крановете ,даже в някой случаи и главите са купени но не поставени докато не мине бояджията -се чувстват гузни :wink: .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед апр 12, 2020 9:53 pmDancho87 написа:
... трябва да се монтират радиаторите за да може да се шпаклова и там където тръбите са скрити в стената.
??
Dancho87 - напреднал
пон апр 13, 2020 9:20 amn_a написа:
нед апр 12, 2020 9:53 pmDancho87 написа:
... трябва да се монтират радиаторите за да може да се шпаклова и там където тръбите са скрити в стената.
??
Тръбите са в замаската и след това са вкопани в стената и ще са видими само там където излизат от стената.
И понеже всичко се шпаклова както трябва не искам да личи или да спука в последствие ако в последствие ги монтирам радиаторите и подмажа стените там където е тръбата в стената .
Dancho87 - напреднал
пон апр 13, 2020 8:53 amfilmatoplo написа:
Сложи си кранове за термоглави да си подготвен -защото по никое време не се подменят ,глави може и в последствие ,както и термостат .Крановете за термоглави -си идват фабрично с едни капачки които играят врътки с които крана може да се спира и пуска като обикновен кран .Много пъти на обекти клиента не знае какво иска ,и аз му залагам такива кранове ,в един момент тези клиенти им се преисква да имат термоглави ,започват с кавга и ме обвиняват че не разбирам и какъв майстор съм като не съм сложил термоглави .След като им покажа ,че съм помислил за тях предварително и съм поставил крановете ,даже в някой случаи и главите са купени но не поставени докато не мине бояджията -се чувстват гузни :wink: .
Дори мисля и термоглавите да купя направо така ще мога да се боря за по голяма остъпка. Колега в стаята където ще е модулиращия стаен термостат да слагам ли и там на тези 3 радиатора термоглави. И моля би ли ми препочъл на коя марка да са тези термоглави.
Поздрави

Тема "Съвети за отопление на еднофамилна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: