Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон апр 13, 2020 5:52 pmnikel написа:
Оранжерията не ме изложи и тази година.Домата е на втора китка - одоматен. Имам краставичка 3 см.И останалия разсад расте нормално.
И едно нововъведение - подземно въздушно отопление на краставиците.
Ееее, браво!!!
пон апр 13, 2020 5:40 pmpreslav написа:
Такива неща не биха ли срязали бадем, орех и т.н. бетонни дървета? https://www.stihl.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE ... S-461.aspx
Биха. Биха, но си ги купуват само богатите спасителни служби.
За неговия бадем има и по евтин вариант. Под 50лв е. Пък ако и това не свърши работа...бахамал съм го и бадема- то ше е чудо. Суха дърта смокиня съм рязал с оная "едноръката", дето я знаеш, а тя е със зъб меко полудлето semi-chisel.
ZMeyGorianin - майстор
А да видим дали ще се получи - картофи, посадени в ПВЦ армираща мрежа. Заради кьоравото куче! Миналата година пробвах в рязани 10 л. шишета, ама станаха дребни :sad:
Прикачен файл:
DSCN1242.JPG
nautilus33 - майстор
Хмм, добра идея. Два реда ли си направил? Чудя се само дали няма да пречи малко при окопаването после.

ПП Дърветата отляво на снимката какви са и защо са орязани толкова силно(за подмладяване)? На куп ли си орязал всичко или постепенно в няколко последователни години?
lov - майстор
нед апр 12, 2020 4:42 pmvlax написа:
нед апр 12, 2020 3:19 pmschuldiner написа:
Питаш, сякаш не знаеш какво е сух бадем.
Не твърда, направо камък. Стоманен гвоздей хилти се чупи преди да го забия 3 см. Преди десет години с Дружбата успях да окастря десетсантиметровите клонки, ама това и беше последната употреба. В дебелите влиза 1 см и край с веригата. Този, дето ми реже дървата за огрев, се пробва с щил-а, отряза един клон с много мъки и се отказа. С циркуляра с чисто нов диск направих един прорез на 6 см и видиите артисаха.
На мен идеята ми е за диамантено въже, обаче нямам представа как ще стане задвижването.
Ако се справиш с бадема,ела да решиш и моя проблем,плащам.
Дънер от орех,на 5 години,ако има значение.
Колко вериги съм носил за заточване,сигурно за една машинка за заточване съм платил.
От миналата година съм го почнал и изоставил и пак в скоро време ще го почвам. :-DХич не ми се почва,но ми пречи.
Мисля си дали да не си купя машинка за заточване. :?
Ти си лесен надяваш му отгоре един продънен варел и си палиш огън в него. Тъкмо сега е момента кога има изсъхнали клонаци от пролетната резидба на дръчетата които освен да изгориш няма какво друго да направиш. Палиш по малко а ако го зарязваш слагаш едно тенеке от горе че да си тлее но да не стане някоя беля.
Относно корена на ореха. Основното и най голямо коренище расте право на долу и дължината му е колкото височината на самото дърво.. Има няколко хоризонтални корена и общата им дебелина не надвишава основния по размер. Хубавото е че тръгват от стеблото от почти повърхноста и то от едно ниво. Та ако ще се изгаря е хубаво да се разкопае до там. Някоя дупка есента в него и пълнене със селитра или амониев нитрат доста помага да гори добре. те и двете са селитри и ли нитрати като общо наименование но са различни торове или химикали. Кой както иска да го разбира.
ZMeyGorianin - майстор
вт апр 14, 2020 6:44 pmnautilus33 написа:
Хмм, добра идея. Два реда ли си направил? Чудя се само дали няма да пречи малко при окопаването после.

ПП Дърветата отляво на снимката какви са и защо са орязани толкова силно(за подмладяване)? На куп ли си орязал всичко или постепенно в няколко последователни години?
Да, два реда са - само за проба. Дърветата в ляво са стари овошки /на по 20-на г./, които бях изтървал навремето и станаха много високи и неудобни за работа. Клоните рязах наведнъж, миналата есен, като оставих млади издънки за нова корона. Ще има още корекции тази есен.
nautilus33 - майстор
Еми ще кажеш после какво се е получило с картофите. Аз тази година не засадих, че нямах време, а вече май е късно. Относно дърветата- и аз кастрих една ябълка така две поредни години. Сега на нищо не прилича, но се надявам да се поосвести. Лошото е, че при мен не избиват нови клони ниско.

ПП мрежата нали е от тази, която ползват за шпакловка, че от снимката се вижда някаква много плътна, но предполагам е от ъгъла.
preslav - майстор
Тия дни си купихме такова нещо - сега сядам да чета как се подбират калеми, кога се присаждат и т.н.
На първо време експериментирахме с една лоза и няколко праскови - работи се лесно, срезовете уж са чисти, пръчките се захващат стабилно, ноооо за по-нататък ще видим.
Сега е ред да се буйдишат яйцата и да се мятат козунаците - светли празници на всички!
kr1100 - майстор
купи и овощарска замазка
:? Уф пак забр. да фотна вътре оранжерията. с насятото.
Никел на каква дълбочина са заровени тръбите? Заровени ли са или има трап ?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: