Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EmoZ - специалист
solo5 написа:
най-евтините са по 40-50лв и според мен не стават за нищо :?
Общо взето си прав, аз преди това си купих друга, една евтина 'мануална' - хаха. Монтирах я неподвижно за един плот, щото такова не бех правил - счупих една плоча, една почти срязах прилично и след около 10 минути разсъждения отидох и си купих тая на райдър и работата си тръгна нормално.

Успех.

п.п. Въобще не съм се и замислял за майстор - защото:
1. добрите въобще не мога и да стигна до тях;
2. добрите, които са свободни са ми скъпи, не мога да плащам за нещо повече отколкото изкарвам (300 кинта на ден за лепене на плочи ми идва много);
3. убеден съм, че единствено и само аз мога да удовлетворя собствените си изисквания, така че препочитам компромисите да ги правя аз с ръцете си;
4. с по-солидна подготовка и повечко търпение човек може да се справи с всичко
5. и т.н.
Domashen_maistor - специалист
EmoZ написа:

п.п. Въобще не съм се и замислял за майстор - защото:
1. добрите въобще не мога и да стигна до тях;
2. добрите, които са свободни са ми скъпи, не мога да плащам за нещо повече отколкото изкарвам (300 кинта на ден за лепене на плочи ми идва много);
3. убеден съм, че единствено и само аз мога да удовлетворя собствените си изисквания, така че препочитам компромисите да ги правя аз с ръцете си;
4. с по-солидна подготовка и повечко търпение човек може да се справи с всичко
5. и т.н.
:2thumbs: По-точно от това и аз не мога да го кажа
solo5 - майстор
EmoZ, прав си :2thumbs:
търсех си майстор, защото исках да е по-добре отколкото аз ще си го направя
а то излезе, че надали има някой, който да е толкова кьопав, че да се изложи толкова много

P.S. накрая като се разприказвахме за смеси и фугини се оказа, че той отдавна спрял да ги следи
толкова много били :?
не беше чувал за Мюрексин (такава фуга маса му купих)
предната баня я бил правил с Каменит :?
направо се втрещих :|
се хвали как бил направил 40 кв.м в Пикадили навремето, бил им събрал акъла
тоя не е добре
сега чак ме е яд на мене си защо съм такъв а не го ступах
Domashen_maistor - специалист
EmoZ написа:
В бриколаж има едни на райдър с диск и ваничка с вода за 109 кинта (мисля че беше тази RD-TC20). Боклучета са, но инак вършат прекрасна работа, аз лично се оборудвах с една такава, че имам доста за лепене.

Успех.
Предполагам ако смениш диска, /и й спреш водата/ може и паркетини да реже? /въпроса ми е сериозан, щото и аз смятам да си купя нещо такова - универсално за грес, гранит, мрамор и паркет/
EmoZ - специалист
solo5 написа:

тази машина има ли приставка за рязане под ъгъл :?
Извинявай не ти бях видял въпроса.
Има приставка за рязане под 45 deg, ако ти трябва друг ъгъл може да си направиш елементарна приставка много лесно от някакво парче ПДЧ/ОСБ или друго, ако нямаш доверие на ръката си, защото диска води по правия срез достатъчно точно.
tassel - специалист
Аз си купих точно тази, за която питаш. Много е добра, няма да съжаляваш. Няма никакъв луфт и си реже перфектно. Купи си и едно приспособление за рязане на кръгли отвори и си готов. :)
Time2Burn - специалист
Тези машини електрическите, дето говорите за тях, са бавнички, скъпи за поддръжка (80 лв и е диска) и доста непрактични. Големи плочи май не режат. Няма прах, вярно е , но пък навсякъде, че дори и по стените има стичаща се кал. Предпочитам да режа с ъглошлайфче и диамантинка от 18 кинта, отколкото да ползвам такава машина и да ходя с гумени ботуши, защото всичко става във вода и кал...
tassel - специалист
Имам предвид тази, за която пита Соло в началото, на Сири, червената, 63см.
EmoZ - специалист
Domashen_maistor написа:
EmoZ написа:
В бриколаж има едни на райдър с диск и ваничка с вода за 109 кинта (мисля че беше тази RD-TC20). Боклучета са, но инак вършат прекрасна работа, аз лично се оборудвах с една такава, че имам доста за лепене.

Успех.
Предполагам ако смениш диска, /и й спреш водата/ може и паркетини да реже? /въпроса ми е сериозан, щото и аз смятам да си купя нещо такова - универсално за грес, гранит, мрамор и паркет/
Водата е във вана под машината, просто махаш ваната и готово (аз вкарах един мъркуч във ваната, като краят му е на ниво - средата min-max на нивото на водата, другия край е в шише с гърлото надолу - баш кат' поилка за птици, да не доливам и да следя нивото, трябва да пусна снимки в раздела 'направи си сам' :) ). За паркетините не знам дали двигателя ще е достатъчно мощен, но инак с една прахосмукачка си в джаза. :)
solo5 - майстор
tassel, за колко я взе въпросната машина?
майстора беше с някаква подобна
добре режеше според мен
обаче оня е с две леви ръце
като ви кача снимки малко по-късно и ще изприпадате

Тема "Въпрос относно машина за рязане на фаянс Siri" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: