• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Ами тя и тази помпа е най-вероятно толкова стара. И все още работи, но защо да не я сменя с нещо по-ново, което ще успее да ми докара повече вода, същевременно ще ми коства и по-малко усилия.

До момента никой не ми дава конкретни предложения с какво мога да я заменя :D
fbr - майстор
чет апр 16, 2020 9:21 pmnanook написа:

До момента никой не ми дава конкретни предложения с какво мога да я заменя :D
Ами ти да беше писал нещо конкретно. Поне колко е дълбок сондажа.
Написал съм в първият си коментар, че нямам представа :)
fbr - майстор
И как очакваш някой да предложи нещо, което после да се окаже, че не върши работа.
шоп - майстор
Няма никакво значение колко метра е набитата тръба. Водата определено е на по-малко от 7-8м щом Видата вади вода.

Махни чепа, там има резба и завий пробка. Махни всички излишни колена, редукции, нипели, муфи. От тройника към помпата ти трябва само нипел-холендър-нипел-помпа

Всичко трябва да е херметично в тази смукателна част. Смени лоената набивка или я натегни.
Прочети за хитрата система на lov и с тази помпа може да поливаш още 30 години.
lpoik - специалист
По добре си вземи такава https://hydrostab.com/bg/category/poliv ... -gmax-jet/ Моята е същата и съм много доволен.Монтирана е в шахта на 2 метра дълбочина.Тръбата е също набита като твоята.На тройника(както е твоя)съм сложил холедъра директно на помпата,а под тройника съм изработил клапан от неръждавейка подобен на този на ръчната помпа.Вече 10 години не съм я вадил от шахтата и не е спирала.И днес си поливах.Успех. :partyman:
Благодаря за отговорите и предложенията.

Това кое е написал шоп мисля, че няма да успея да го направя сам и ще трябва да търся човек, за да свърши работата. Проблемът е, че тръбите са откакто се помня, да не вземе да се скъса нещо при опит за сваляне и да стане по-зле в началото на сезона, когато трябва да започна да поливам тревата. Точно за това исках ако е възможно просто да заменя сегашната помпа с друга на нейно място, тъй като тя се сваля без проблем.
lpoik - специалист
пет апр 17, 2020 12:47 pmnanook написа:
Благодаря за отговорите и предложенията.

Това кое е написал шоп мисля, че няма да успея да го направя сам и ще трябва да търся човек, за да свърши работата. Проблемът е, че тръбите са откакто се помня, да не вземе да се скъса нещо при опит за сваляне и да стане по-зле в началото на сезона, когато трябва да започна да поливам тревата. Точно за това исках ако е възможно просто да заменя сегашната помпа с друга на нейно място, тъй като тя се сваля без проблем.
Другия вариант е да си купиш тази помпа и да не преправяш нищо. :partyman:
ben84 - специалист
Старата помпа би могла да ти върши работа още дълго време, ако я "погледне" някой, който разбира.
Относно новата помпа се запитай какъв дебит ти е нужен.
Не мога да определя колко дебит ми е нужен.

Имам близо 80кв. райграс, и си ги поливам с разпръсквач, който местя от време на време по тревата, за да го полея ми отнема приблизително 3 часа. Това е и една от основните причини, поради която искам да сменя помпата, за да може и поливането да става по-бързо.

Мисля, че като сложа нова помпа, която ще е с по-голям изходен отвор 1" ще изкарам повече вода, отколкото със сегашната.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Градинска помпа за поливане в двора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: