Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
xman7 - помощник
Забелязах в няколко новонаправени табла,че нулева и земна шина са свързани,а инсталацията е 3 и 5 проводна .Въпросът е следния-не се ли обезмисля ДТЗ в апартаментното табло?
lyki - специалист
xman7 написа:
Забелязах в няколко новонаправени табла,че нулева и земна шина са свързани,а инсталацията е 3 и 5 проводна .Въпросът е следния-не се ли обезмисля ДТЗ в апартаментното табло?
Говорим за връзка между двете след ДТЗ ,там е недопустимо ,преди нея става.
xman7 - помощник
Говорим за връзка между двете след ДТЗ ,там е недопустимо ,преди нея става.[/quote]

Какво имаш впредвид -преди нея става?
Trifun - специалист
Преди ДТЗ - т.е. извън апартамента ти, нищо не пречи нулевата и земната шина да са обединени, дори така е по правилник.
Споко, колегите електричари не са сгрешили :wink:
xman7 - помощник
мерси за уточнението ама не ми е много ясно .
не е ли идеята ако има офазяване към корпуса на ел.уреда въпросният кабел "земя" да си свърши работата и да затвори веригата през земя ,а не през някой човек и не се ли обезмисля цялата работа ако контакта е "занулен".
sasooooooooo - "специалист"
За апартаментно табло ли става въпрос или входно такова?
xman7 - помощник
За апартаментно табло ли става въпрос или входно такова?

За входното
sasooooooooo - "специалист"
При нас идват по същия начин. При положение, че имаме 3 фази, нула и заземителна шина, ние разкъсваме тази връзка.
xman7 - помощник
Надявам се някой с повече знания и търпение да ни разясни този въпрос ,като не става дума само за използването на ДТЗ, а по принцип
защо се използва допълнителен проводник "земя",след като в главното табло го свързват с "нула".
И някой линк по темата ще свърши работа.

Тема "нулева и земна шина в главно ел.табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: