Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте,

Дръжката на PVC вратата ми остана в ръката.

Проблема е, че не знам как да я поправя, не застава на мястото си .

Прилагам снимки

https://ibb.co/ZHDL24k

https://ibb.co/F557LZ6

Развих и боговете, които се виждат, но ме намерих нищо с което да се закрепи дръжката :rolleyes:
kozl - майстор
Е тва дето се вижда да стърчи болт от централния му отвор не изпадна ли като разви двата винта към кафявата основа?

Изображение

И вероятно има резба в дръжката, но шом е изпаднала предполагам резбата се е повредила.
Не, не изпадна

Има си резба, самия винт, който стърчи е по -хлабав, но няма как да го навия

пет апр 17, 2020 5:21 pmkozl написа:
Е тва дето се вижда да стърчи болт от централния му отвор не изпадна ли като разви двата винта към кафявата основа?

Изображение

И вероятно има резба в дръжката, но шом е изпаднала предполагам резбата се е повредила.
Cpk - специалист
Трябва да демонтираш и планката с отвора. Но не помня дали тази с падналата дръжка или срещуположната. Със сигурност не се демонтира бравата или ключалката.
miliad - майстор
Сваля се основата която е останала на крилото. До този болт се стига през отвора за квадрата. Ако не е развалена резбата ще стане, добре е да се фиксира с нещо против саморазвиване.
Но, най-вероятно си прецакана резба може и с пукнатина вътре в дръжката. Грабваш основата и с нея в магазина да търсиш аналог според отворите на винтовете за фиксиране към крилото. Ако няма аналог, търсиш антипод. :-D
MamaMy - майстор
Понеже дръжката е алуминиева и резбата лесно се прецаква, аз подменям болта с винт с подходяща резба и глава шестогран или торкс. Понеже пък отвора е тесен и главата не влиза, се налага да се изпили странично на шмиргела :-D .
Сега ми хрумна, направо да залепя болта за дръжката с течна стомана..
ако не измисля друго, може и да пробвам..

пет апр 17, 2020 8:21 pmMamaMy написа:
Понеже дръжката е алуминиева и резбата лесно се прецаква, аз подменям болта с винт с подходяща резба и глава шестогран или торкс. Понеже пък отвора е тесен и главата не влиза, се налага да се изпили странично на шмиргела :-D .
miliad - майстор
Ако имаш налична течна стомана може да се пробваш.
Но тя струва повече от нова дръжка.
iliya_i - майстор
съб апр 18, 2020 12:12 pmmiliad написа:
Ако имаш налична течна стомана може да се пробваш.
Но тя струва повече от нова дръжка.
Ами той за нищо на света не желае да свали остатъка към вратата. Ако го свали, сигурно ще има опции винта да се завие (дори и с кълчища :lol: ). Ама човека неще!

Тема "Проблем с PVC брава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: