Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote=nikel ..
Заровени са на половин метър.Перфорирани от долу заради конденза,15 см. чакъл за дренаж.
[/quote]
Благодаря за инфото. Гледам ,че руснаците ги заравят по надълбоко и правят ями покрити отгоре и тръби по цялата дължина.
Но пък при тях мразовете са доста по-големи.
Днес опрасках и другата половина от оранжерията / фрезовах/, опънах червата и отгоре геотексила. Чакаме разсада да стане. Пробих дупка ф 110мм за "комина" .В неделя ще вдигам "комина' и ще го окрепвам.
Горе под билото съм закачил на биндерленти тръба ф 110, през дупката и кривка към 'комина". А на дългата тръба отвори с фреза за отвеждане на топлия/ горещия въздух навън през "комина"
Офф -А утре съм на релаксация - плаж- само пържене на слънце, че водата за мен е все още ледена. Докато не стане поне 22 гр. е ледена за мен. :-D . После салатка с кайсийка , огънче и мръвки.
Andri01 - майстор
На кой плаж ходиш ? Че буля ти Дочка ги забрани ...уж и моите и двата-Траката и Буната са капалъ. :)
kuger - майстор
пет апр 17, 2020 4:22 pmnautilus33 написа:
Днес дялках едни парчета от череша и видях същите дупки и там. Обаче гадината беше вътре. забравих да я снимам, но мисля, че е дървояд. Бяло като гъсеница. Предполагам и това е нападнало кайсията, както и вашите сливи. За дървояд дават Лингосан, но за разбичен материал, за цяло живо дърво не знам дали ще има ефект.
При мен бяха мравки, огромно количество мравки. Черни, около 8 мм дълги. Бяха в стеблото основно. Докато я изгоря тая слива, голямо пукане беше в печката от тях.
kr1100 - майстор
[quote=kuger ...
@При мен бяха мравки, огромно количество мравки. Черни, около 8 мм дълги. [/quote]
1 чаена л. борна киселина.Разтваря се в гореща вода с бъркане, 1 чаена лъжичка пудра захар/ може и на кристали/ обърка се да стане като кисел консистенция о в капачки от бурканчета до мравките. Да се обезопаси от кучета и котки.
1 мравка като надуши сладкото и става поток - после в мравуняка и край.

А за плажа е тайна.А до там е през гори гъсти. А и навремето съм се подписвал да не разгласявам тайни 10г.
...472 е Плажът / аз снимам.

..000 е морето от високо

Прикачен файл

IMG_20200418_101727709_BURST000_COVER.jpg

Прикачен файл

IMG_20200418_141757472.jpg
zz_stefanov - майстор
Тоя плажуващия ми е най голямата тайна. :-D
Andri01 - майстор
Ясно,видОх го. Ама ми е далече от дестинацията. :partyman:
schuldiner - майстор
Като видях първата снимка си викам "Баси, колко бръшлян за кастрене"! Чак после обърнах внимание на "царския залив".
нед апр 19, 2020 9:38 amschuldiner написа:
Като видях първата снимка си викам "Баси, колко бръшлян за кастрене"! Чак после обърнах внимание на "царския залив".
Къде е тоя залив?
Неска ми дойде някакъв понеделнишки ентусиазъм, та запалих "трактора" и зех да фрезовам.
Запали от седмото дърпане Влакси- не би познал тоя път.
И понеже много обичам да се занимавам с карбЮратори, хахаааа....
Забравил съм кранчето на бензина отворено и проблемче.
Обяснявам за непросветените, за останалите знам, че е банално, хихиии!!!
При такова небрежно отношение, но докато иглата все още държи, поплавконата камера се си е запълнена с бензинче, но онова, което е останало по канали и жигльори си изветрява, като оставя един много фин червеникавокафяв налеп, който стеснява каналите и калибрираните отвори на жигльорите. Резултата е неравномерна работа на моторчето, което се "оправя" с леко дърпане на смукача. Скоро коментирахме подобен и май по задълбочен проблем, където колега качи картинка на жигльора, който трябва да се пипне. Намира се под един болт.
При забравен отворен кран, на горивото и изтървала игла, проблемите са малко повече.
Та, моят проблем днес, понеделника след Великден беше, че пак закъсах в нивата- свърши ми горивото. Това освен другото, че трябва да развия няколко болта, заради собствената си немарливост.
Сега "трактора" е насред нивата, а тя недо....а.
https://photos.app.goo.gl/CpeoiwKR25natH6B6
Утре вече не е грешно да се работи, че след 2-3 седмици ще садим в градината.
За мен новият градинарски сезон започна.
Andri01 - майстор
А стига бе! И тази недои...нива си я зарязал така,сред града ? А довечера ще те хване ли сън,а? :?
пон апр 20, 2020 8:10 pmAndri01 написа:
А стига бе! И тази недои...нива си я зарязал така,сред града ? А довечера ще те хване ли сън,а? :?
На сънотворни съм вече, Андри. Да тий спокойно, не за друго, хахааа.
Трудно възстановявам вече. Вчера напрайх тежка тренировка, неска съм като .....ъъъъъ.....къпан, та са навих да походя след "трактора", за разпускане.
Живи и здрави!

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: