Много благодаря, само питането ми е накъде ще е най удачно да се завърти надолу или нагоре.... също дали 1.8бара са достатъчни(при 15 градуса, а при 90 градуса 2.1)или е нужно допълване... и дали си заслужава инвестицията за магнет винтила и дали след слагането му ще се получава пак греене на радиаторите когато парното не работи и навън е много топло.... и дали е нужна някаква корекция на местото на колекторите или да се повдигнат само ако е нужно...и ако се слага магнет винтил, датчика от горелката пак ли да се сложи до този от СК(след като го преместя надолу, и въпроса ми е на някоя тръбва по надолу да го сложа, но на коя ще е най добре вх или изх)... ще съм благодарен ако и тези въпроси ми ги разясните.... защото им се бях ядосал на майсторите дето я слагаха...  мерси много отново.

вт апр 21, 2020 7:19 pmivanvladov написа: Много благодаря, само питането ми е накъде ще е най удачно да се завърти надолу или нагоре.... също дали 1.8бара са достатъчни(при 15 градуса, а при 90 градуса 2.1)или е нужно допълване... и дали си заслужава инвестицията за магнет винтила и дали след слагането му ще се получава пак греене на радиаторите когато парното не работи и навън е много топло.... и дали е нужна някаква корекция на местото на колекторите или да се повдигнат само ако е нужно...и ако се слага магнет винтил, датчика от горелката пак ли да се сложи до този от СК(след като го преместя надолу, и въпроса ми е на някоя тръбва по надолу да го сложа, но на коя ще е най добре вх или изх)... ще съм благодарен ако и тези въпроси ми ги разясните.... защото им се бях ядосал на майсторите дето я слагаха... мерси много отново.Хм, трябва да размениш даже местата на филтъра и възвратната клапа.
На помпа, филтър и клапа има стрелка. Всички трябва да са в една посока, като първо, от ляво на дясно, трябва да е филтър, после помпа и накрая клапа.
Сензора за бойлера го постави малко над изхода от серпентината, където е свързана помпата. Виж как съм направил аз! Сега напиши какво ти е "парното" и кой му включва помпата! Има ли контрол по градуси, при които да се включи и изключи?

. Абсолютно безхаберие от страна на "майсторите", което си личи и от неправилния монтаж на филтъра и възвратния клапан (разменени места  на двата и посока на филтъра, грешно място на датчика, минимална изолация на тръбите (6мм, щот няма по-малка). Това са вероятно само малка част от проблемите на инсталацията. От снимките не се вижда много добре монтажа на соларните панели, но като гледам изработката на стойките, мога да си представя.
 . Абсолютно безхаберие от страна на "майсторите", което си личи и от неправилния монтаж на филтъра и възвратния клапан (разменени места  на двата и посока на филтъра, грешно място на датчика, минимална изолация на тръбите (6мм, щот няма по-малка). Това са вероятно само малка част от проблемите на инсталацията. От снимките не се вижда много добре монтажа на соларните панели, но като гледам изработката на стойките, мога да си представя.