Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
:oops: Здравейте колеги нов съм в форума.ще прекарвам вода в къщи от сондата.къщата е на един етаж.в кухнята има 10литров бойлер за миене на чинии.още една чешма.и перална.в момента правя вътрешна баня.имам и външна чешма.също така външна баня.сондата е дълбока малко по-малко от 8 метра.4 м.воден стълб.имам сондажна помпа която съм пуснал вътре аз я наричам потапяща.пимпата е tallas вади 4800л на час и нейният H е 60м.въпросът ми е пресостат електронен willo ще свърши ли работа с един разширителен съд .но моята помпа дали ще направи това налягане
шоп - майстор
Щом напора на помпата ти е 60м, това са 6 бара налягане. Според мен предостатъчно.
На 2,5 бара включва на 4 изключва пресостата. Имаш запас от хидравлични загуби по всмукателната и нагнетателна линия.

Виж в характеристиката на помпата колко вата е и какъв дебит ще има при 4 бара налягане.
resistbody - майстор
Трябва да кара, аз с е таква от графиката по-долу храня 3 етажна с 3 бани и 300л бойлер който е на тавана. Мноого рядко да ми малее налягането..
Изображение
lpoik - специалист
Краси---Трябва да стане,щтом шопа казва аз му вервам.Да ползвам темата; Аз ще правя същата система,но ще слагам хидрофор.Само едно ме петеснява,понеже помпата няма да е близо до сондата около 10 метра ще е в шахта.Та въпроса ми е дали ще дърпа вода като е на 10 метра.Сондата е 11 метра а водния стълб е на 6-7 метра от кота 0.Сега в момента има помпа за поливане която е близо до сондата и вади много вода(цял ден не спира).Занимавал съм се с помпи и съм наясно с нещата,но точно това изпънение не съм правил.Благодаря. :partyman:
krasi92 - майстор
По хоризонтала за повечето помпи 10 метра не са проблем стига да има лек наклон от помпата към сондажа.
lpoik - специалист
нед апр 26, 2020 9:27 amkrasi92 написа:
По хоризонтала за повечето помпи 10 метра не са проблем стига да има лек наклон от помпата към сондажа.
Благодаря,наклона ще бъде спазен за да може да се обезваздушава. :partyman:

Тема "Работа с хидрофори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: