Всичко за дърводелството
sek.1 - специалист
Технхологията със защитата на дървото с отработено двигателно масло е много стара на времето траверсите на ЖП линийте са ги варяли в отработено масло и вече на места стотина години си стоят на земята без да са мръднали и да ги яде дървояд.
iskar - напреднал
Третираи с дълбоко с гас - 100 процента гарантирам
huligana90 - напреднал
Значи на мойта спална от страни се появи дървояд но е мазано с лак върху лака мога ли да нанеса импрегнатор или трябва да се търка

И този импрегнатор като лак ли действа и като се намаже повечко пъти лъщи така ли е ?
ZEDYCUS - майстор
На моята беседка основите и пода съм ги намазал с отработено масло смесено с нафта. На около 10 литра масло 2 литра нафта.Бяха ми казали селски майстори на покриви, че маслото не ги(Дървоядите) спира ако няма нафта.Отровна е и много добре попива в порите на дървото.За две години не е наядена от дървояди. :)
Понеже се справих с дървояда от една стара ракла успешно и от повече от година няма рецидив - 88663656 - дървомор. Имам му и етикетчето още. Смърди доста, ама нали я оправи. Здраво я бяха захапали.
stra6ko - помощник
Марта как се казва препарата (дървомор) ли а цифрите какво са.
sek.1 - специалист
Преди няколко години събирах на един приятел отработено двигателно масло да маже покрив нападнат от дървояди и човека беше много доволен от резултата.
JORO - напреднал
Ако някой е решил да маже дървен материал с отработено масло, нека да търси от бензинови двигатели, а не от дизел! От дизела е черно като катран, а от бензинките - е с много приятен кафеникав цвят (ако не е от някоя италианка - нов внос на 200 000, де :) )
Мазал съм доста с отработено масло и се учудвам искрено на доста хора, които смятат, че мирише...
А за безирите - те отдавна не са това, което бяха, камо ли ленения безир!

Тема "Помощ - ДЪРВОЯД ......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: