• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Както и да го направиш, все ще си набутан. Това не е слънчев бойлер. Нагревателят и сензорът му са най долу и винаги ще работи, ако е включен, дори и на 30 градуса да е настроен, понеже като отвориш кранчето и веднага го облива студена пот.
Според мен, примиряваш се с неудобството да го включваш ръчно, по твоя преценка, кога няма слънце и не е за пелетарник. Инак нов слънчев бойлер, поне 200л.
https://mediteh.com/%D1%83%D1%81%D0%BB% ... 1%82%D0%B8
Обърни внимание на втората картинка! Първата не е съвсем пълна и има една незначителна грешка. Забелязваш ли къде е нагревателят?
ivanvladov - специалист
пет май 01, 2020 9:48 pmТрифон П.Трифонов написа:
Както и да го направиш, все ще си набутан. Това не е слънчев бойлер. Нагревателят и сензорът му са най долу и винаги ще работи, ако е включен, дори и на 30 градуса да е настроен, понеже като отвориш кранчето и веднага го облива студена пот.
Според мен, примиряваш се с неудобството да го включваш ръчно, по твоя преценка, кога няма слънце и не е за пелетарник. Инак нов слънчев бойлер, поне 200л.
https://mediteh.com/%D1%83%D1%81%D0%BB% ... 1%82%D0%B8
Обърни внимание на втората картинка! Първата не е съвсем пълна и има една незначителна грешка. Забелязваш ли къде е нагревателят?
е сега вече хептен ми дойде на акъл за какво говорихте до сега за тия серпентини и т.н и да в средата е нагревателя и си има за всяка серпентина гилза за датчика.... ясно хванах логиката... и да прав си ама много просто няма начин да не работи нон стоп ако го вържа към контролера... значи остава само ръчния режим... ами нищо поне си изясних всичко като за финал хахахха
LazarGanev - "Велик майстор"
:2thumbs:
Сега разбираш повече от "майсторите", дето са ти я правили системата :-D
Последна промяна от LazarGanev на пет май 01, 2020 10:19 pm, променено общо 1 път.
ivanvladov - специалист
иначе предполагам, че няма система колкото и да е добра при облачно време да е толкова ефективна, че да не трябва да се пускат нагревателите или друг източник( пелетна горелка например) при нужда на по голямо количество топла вода...
ivanvladov - специалист
пет май 01, 2020 10:16 pmLazarGanev написа:
:2thumbs:
Сега разбираш повече от "майсторите", дето са ти я правили системата :-D
от тях да определено хахаха
Ванко, погледни сивия тумбурлук и сподели, ако обичаш, какво поше на табелката. Модела ме интересува. Също така отстрани, където влиза кабела, на кутията има едно шалче, което може да се мести. То на каква позиция е? 1, 2 или 3?
ivanvladov - специалист
Изображение
нед май 03, 2020 5:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ванко, погледни сивия тумбурлук и сподели, ако обичаш, какво поше на табелката. Модела ме интересува. Също така отстрани, където влиза кабела, на кутията има едно шалче, което може да се мести. То на каква позиция е? 1, 2 или 3?
Прикачих снимка на помпата, иначе работи на 2ра степен... в началото беше на 2ра степен и бързо падаха градусите в СК, след оправянето на проблемите и допълването я сложих на 1ва,но след ден два ми се стори, че хептен бавно загрява и я слобих на 2ра степен..

Прикачен файл

IMG_20200503_180246.jpg
ivanvladov - специалист
и въпреки супер ама супер облачния ден с валежи пак през деня до 17часа Т в СК беше 30*... но просто стана голяма разликата между двата темрмостата и реших да питам.
LazarGanev - "Велик майстор"
За коя разлика говориш? Между двата датчика в бойлера ли?
ivanvladov - специалист
нед май 03, 2020 6:30 pmLazarGanev написа:
За коя разлика говориш? Между двата датчика в бойлера ли?
ами да този на парното показваше 50 градуса той е малко над средата на бойлера, а този на СК където го сложих над изх тръба на СК показваше 19 градуса... до 10-15 градуса мислех пе макс може да падне но чак 31... и реших да питам.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Панелен слънчев колектор не загрява вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: